Pachete pentru Europa – cu probleme; Romania sub cod rosu de viscol si zapada


Pachetele care vin dinspre România depind de starea proastă a vremii, programul agențiilor de transport fiind afectat de viscol și de zăpada abundentă care afectează mare parte a țării.

Barsan Hermanos, care face colectarea și distribuirea de pachete pentru Spania în zilele de joi, și-a suspendat traseul românesc de săptămâna aceasta, ruta centru, sud și sud-est a țării, fiind în imposibilitatea de a continua din cauza drumurilor închise, conform declarației pe care resposabilul de rută a făcut-o pentru RoBarna. Joia viitoare vor relua traseul.

Atlassib crede că vor „respecta programul pe toate rutele” sub rezerva că vor fi nevoiți să respecte eventualele restricții de trafic dacă vor apare, fapt care ar putea duce la întârzieri punctuale dar că sunt „pregătiți să facă toate eforturile pentru ca eventualele întârzieri să fie minime” ne-a declarat Paula Bobocel de la agenția din Barcelona.

satelit televizor

Bârsan Trans cu agenția din strada Entenca, Barcelona au reușit să evite problemele create de vremea rea săptămâna aceasta, traseul de primire-predare al pachetelor în țară se desfășoară miercuri, anterior declanșării episodului meteorologic sever care a dat naștere problemelor de trafic rutier. „Este bine ca toți clienții să sune pentru amănunte privind respectarea orarului” ne precizează responsabilii agenției.

Maty Express nu funcționează în prima săptămâna de după anul nou, vor relua activitatea de săptămâna viitoare.

Reprezentantul Tabita Tour afirmă că nu au fost afectați de restricțiile de trafic din România și că livrările vor funcționa normal.

Codul roșu de viscol și ninsoare, nivelul cel mai sever de alertă meteorologică, a fost declarat pentru zonele centrală, sud și sud-est datorită ninsorilor abundente și viscolului pronunțat care a provocat întreruperea circulației rutiere pe un mare număr de drumuri și șosele naționale. Amănunte despre situația exactă a trimiterilor privind zone specifice puteți obține la telefoanele afișate de către agenții sau la sediile acestora din Spania.

Bucureştiul şi 11 judeţe sunt vineri, până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării au fost atenţionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil până vineri seară.

O avertizare cod roşu de viscol a fost emisă, vineri, de meteorologi pentru judeţele Constanţa, Brăila, Buzău, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea.

În aceste zone sunt intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 de kilometri pe oră, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitatea fiind redusă spre zero.

În unsprezece judeţe aflate sub coduri de ninsori şi viscol a fost închisă circulaţia rutieră pe drumuri naţionale şi judeţene. În patru dintre aceste judeţe – Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi şi Brăila – sunt închise toate drumurile.