Aproape 1 milion de vizitatori la Muzeul Picasso anul trecut

Aproape un milion de persoane au vizitat Muzeul Picasso din Barcelona în 2016. Jumătate au cumpărat biletele anticipat pentru a economisi timp. Responsabilii muzeului spun că noul sistem online prin care vizitatorii își cumpără biletele anticipat face ca timpul pierdut la intrare să nu fie mai mare de patru minute.

50 % dintre cei 954.895 vizitatori care au trecut pragul Muzeului Picasso în 2016 au cumpărat intrările anticipat. După doi ani de la punerea în funcțiune, responsabilii muzeului consideră că acest sistem se consolidează de fiecare dată mai mult și că „succesul aplicației pe internet a permis descongestionarea străzii Montcada și a îmbunătățit considerabil accesul la centru”.

satelit televizor

În comunicatul remis presei, administrația muzeului subliniază că „mulțumită acestui serviciu” timpul de așteptare s-a redus la o medie de patru minute. După datele pe care le au , 70% dintre vizitanți nu au așteptat deloc iar 15% spun că au așteptat mai puțin de 10 minute.

Responsabilii muzeului scot în evidență succesul extraordinar pe care l-a avut expoziția nepermanentă „Cubism și război. Sticlă în flacără”. Când încă mai sunt două săptămâni până la închidere, 72,083 de persoane au putut vedea cele 70 de opere de Picasso, Maria Blanchard, Georges Braque, Juan Gris, Jacques Lipchitz, Henri Laurens și Henri Matisse care compun expoziția.

De asemenea, muzeul scoate în evidență organizarea celei de a 7-a ediție a Big Draw, Festivalul de Desen, care a reunit 16,000 de vizitatori într-o singură zi: 30 octombrie. Viitoarea ediție va avea loc în 22 octombrie 2017.

Noul sezon

Luni, săptămâna viitoare, Muzeul Picasso prezintă debutul sezonului expozițional 2017. Între altele, va conta cu expoziția „Picasso. Portrete”, aflată acum la Galeria Natională de Portrete din Londra. Ca principal eveniment al anului, în luna aprilie va avea loc cel de al 3-lea Congres Internațional Picasso și identitate, care va reuni la Barcelona experți în opera lui Picasso de peste tot din lume care vor prezenta cele mai noi lucrări despre figura marelui artist.