Președintele României, Klaus Iohannis, prima vizită oficială în Spania

      Conform sursei citate, Iohannis se va întâlni cu Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, și cu premierul Mariano Rajoy, urmând să participe de asemenea la reuniuni culturale și cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

     Reprezentanti ai diasporei romanesti au fost invitati sa participe la o intalnire cu presedintele Iohannis. Se pare ca vor putea pune intrebari sau expune probleme specifice. Asemenea intalniri au avut loc de asemenea cu ocazia vizitelor in Italia, Germania si Franta unde romanii au avut voie sa isi spuna ofurile, din pacate fara prea multe rezultate.

     Cât din intâlnirile acestea sunt menite sa rezolve probleme si cât sunt facute doar pentru o poza „selfie” cu demnitarul?

     Nu sunt convins ca in agenda politicienilor de la Bucuresti diaspora are greutatea pe care noi, traitorii dincolo de granitele României ne place sa credem ca o avem. Ba chiar cred ca nu contam in afara campaniei electorale sau aportului la bugetul ministerului de externe prin taxele consulare exagerat de mari. Oricum, intrebarile catre demnitarul român nu pot fi altele decât cele pe care le-ar pune un cetatean român ingrijorat de viata copiilor sai oriunde ar trai el, inauntrul sau in afara granitelor.

     Faptul ca suntem considerati parte a societatii spaniole, acceptati cu bune si cu rele nu este deloc meritul elitei de la Bucuresti astfel ca nu stiu in ce masura datoram ceva acesteia, problemele specifice pe care fiecare le-a intampinat si le-a rezolvat in locul unde traieste cu sprijin mai curând de la Madrid si Bruxelles decât de la Bucuresti.

     Agenția EFE precizează că, potrivit datelor Institutului Național de Statistică din Spania, 751.208 români erau stabiliți în această țară anul trecut, românii formând astfel în Spania cea mai numeroasă comunitate de imigranți. Numarul se refera la date oficiale care dupa estimarile noastre este departe de numarul real al românilor stabiliti in peninsula.