Camion Volvo trage 750 de tone

Camion Volvo trage 750 de tone

Trimite și altora

Un camion Volvo FH16 cu lanţ cinematic venit direct din fabrică se înfruntă provocării de a mişca din loc o sarcină de 750 de tone.

40 de containere cântărind, împreună cu camionul 750 de tone trebuie să pornească de pe loc şi să parcurgă o distanţă de cel puţin 100 de metri. Acesta este pariul pe care l-au acceptat inginerii de la Volvo. Au folosit un camion Volvo venit din fabrică, fără altă preparare specială în afară de transmisia I-Shift cu trepte de forţă. Site-ul de specialitate autoreport.ro prezintă detalii despre testul realizat de companie.

„Transmisia I-Shift cu trepte de forță oferă o tracțiune de pornire care nu se poate compara cu cea oferită de vreun alt autocamion de pe piață, produs în serie. Noile rapoarte ale treptelor de forță fac posibil transportul unor încărcături extrem de mari, pornirea pe terenuri dificile și rularea la viteze reduse, de până la 0,5 km/h. În mod normal, pentru încărcături extrem de grele, sunt folosite autocamioane construite special, dar acum am utilizat un Volvo FH16 cu un lanț cinematic venit direct din fabrică”, a spus Peter Hardin, Manager de produs la Volvo Trucks, pentru modelele FM și FMX.În portul Göteborg din Suedia, 40 de containere pline cu piese de schimb Volvo sunt așezate pe 20 de remorci, formând un autotren cu o lungime de 300 de metri. Împreună cu autocamionul, acestea cântăresc nu mai puțin de 750 de tone. Provocarea este cu adevărat impresionantă: un Volvo FH16, tractând această sarcină totală de 750 de tone, trebuie să pornească de pe loc și să parcurgă o distanță de 100 de metri.

„Transmisia I-Shift cu trepte de forță oferă o tracțiune de pornire care nu se poate compara cu cea oferită de vreun alt autocamion de pe piață, produs în serie. Noile rapoarte ale treptelor de forță fac posibil transportul unor încărcături extrem de mari, pornirea pe terenuri dificile și rularea la viteze reduse, de până la 0,5 km/h. În mod normal, pentru încărcături extrem de grele, sunt folosite autocamioane construite special, dar acum am utilizat un Volvo FH16 cu un lanț cinematic venit direct din fabrică”, a spus Peter Hardin, Manager de produs la Volvo Trucks, pentru modelele FM și FMX.

Citeste mai mult


Trimite și altora