Ce nu s-a înțeles după PSD 3% voturi în Diaspora

Ce nu s-a înțeles după PSD 3% voturi în Diaspora

Trimite și altora


Guvernul de rând să reconsidere relația cu românii din afara granițelor.

Reșaparea fostului ministru de externe, Corlățean, responsabil pentru umilința premeditată de la alegerile din 2014 din diaspora și scăpat de dosar penal după ce colegii parlamentari au făcut zid în jurul lui refuzând (că nu se știe niciodată când te lovește „ananghia”) ridicarea imunității parlamentare nu e semn de un bun restart. Nu a fost judecat niciodată.

Meleșcanu, actualul ministru de externe, care a mai fost dat odată afară dintrun guvern, în 2016, după altă rundă de alegeri organizate dezastruos, are din nou ocazia să susțină că nu are nimic să își reproșeze, și, dacă „s-au înregistrat disfuncționalități”, cum definește Ministerul Afacerilor Externe umilința, acestea s-au datorat subordonaților, ambasadorii.

Zeci de mii de oameni făcuți de râs în fața vecinilor lor, localnici, prin orașele europene unde au înșirat cozi dense.

vot barcelona
foto: Andreea Dragomir / Poliția spaniolă chemată de consulatul debordat de afluxul de oameni la vot / Barcelona 26 mai 2019

Ce să îi răspunzi polițistului chemat la disperare de consulul depășit de situație să țină în frâu puhoiul de lume pe cale să rupă ușa consulatului când te întreabă „da’ voi de ce aveți o singură secție? Sunteți în puta imensa Barcelona, sunteți nebuni?”. Omul e venit la serviciu și treaba lui e să se asigure că pe stradă e liniște.

La ce e bun Ministerul Românilor de Pretutindeni dacă în logistica referendumului nu a apărut pe nicăieri?

Așa nu se mai poate, în țară faceți ce vi se permite, diaspora nu mai înghite nume proprii, riscați ca oamenii din afara țării să se organizeze singuri dacă voi vă declarați depășiți de situație, umilințe ca cea de duminică sunt inacceptabile.

Dacă nu sunteți în stare să faceți de patru ori mai multe secții de votare le vom susține noi, comunitatea, cu oameni și logistică la dispoziția fiecărei ambasade din țările în care trăim.

Scorul obținut de fiecare partid nu interesează în discuția de față, fiecare își duce crucea. PSD a pariat pe Laufer și Debelka, PNL au făcut ce i-a dus capul, nu e treaba noastră că primii au atras doar 3% iar ceilalți au câștigat scrutinul popular, să își facă propriile evaluări, noi cerem doar decență la vot, indiferent că îndeplinim sau nu criteriile după care cine poate stabilește numărul secțiilor disponibile.

Nu e treaba noastră să știm dinainte dacă vom dori sau nu să participăm la o consultare, la unele poate vom vota, la altele vom prefera să mergem la plajă în ziua aia, să rămână secțiile goale dacă propunerile nu ne conving. Capacitatea secțiilor de votare pentru preluarea oricărui număr de votanți trebuie să fie suficientă, dacă nu aveți bani cereți la Bruxelles, de-abia așteaptă să vă declarați neputința.

Salarii la stat de peste două-trei mii de euro pentru posturi care au în descriere exact asta, să facă să fie bine ca să nu fie rău. Justificați-le!


Trimite și altora