TAROM cumpără servicii de publicitate. Ai zbura cu ei din patriotism?

tarom

  • Compania a lansat invitații de participare la licitație către cele mai mari 10 companii de publicitate
  • Două au răspuns

TAROM este în plin proces de atribuire a unui contract pentru servicii de publicitate, PR şi creaţie, a cărui valoare maximă va fi de jumătate de milion de euro. Motivul? Compania “urmează o strategie de remontare a capitalului de încredere și imagine, potrivit informaţiilor furnizate de Tarom pentru G4Media.ro.

Procedura de achiziție selectată de compania TAROM este cerere de oferte. Compania a invitat la competiţie cele mai mari zece companii de pe piață. Au trimis oferte doar două firme, ofertele sigilate urmând a fi deschise “în perioada imediat următoare”.

Tarom este compania aeriană de suflet a românilor, brandul fiind unul dintre cele mai cunoscute din piață cu toate că rezultatele istorice în ceea ce privește încrederea utilizatorilor este redusă și tributară veșnicelor suspiciuni de corupție relaționate cu managementul acuzat constante de nepotism și promovare pe pile. La fel ca în cazul TVR se spune că e greu să strigi „mama” în fața sediului Tarom și să nu se deschidă jumătate din ferestre.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Nimeni sau puțini din diaspora românească nu zboară cu Tarom din cauza prețurilor mari și a imaginii prăfuite de mastodont ținut în viață cu perfuzii. O piață de peste patru milioane de utilizatori potențiali constant ignorată de o companie rămasă în urma timpurilor și care supraviețuiește grație statututului de companie de stat și nu poate fi lăsată să moară.

În ultimul timp Tarom pune lipsa performanței pe faptul că nu a știut să se vândă, pe o comunicare greșită; asta după ce a refuzat sistematic să plătească pentru publicitate ani la rând. Dacă presupunem că o campanie de marketing genială reușește să schimbe percepția consumatorului rămâne problema prețurilor biletelor vândute. Tarom este astăzi un operator aerian cu prețuri mari pentru servicii bazice. Prin comparație RyanAir are o presă jalnică dar avioanele pline.

Influența operatorului aerian de stat în „sistem” e suficient de mare încât să beneficieze constant de avantajele decontărilor pentru deplasări plătite de alții decât pasagerul. Totuși grosul operațiunilor unei companii aeriene cu greu poate fi alcătuit doar din deplasările în interes de serviciu ale demnitarilor. Majoritatea utilizatorilor își fac atent raportul cost/calitate și aleg urgent alte companii. Din păcate pentru Tarom, sunt multe cele care își justifică prețurile.

Tarom este una dintre victimele lipsei de perspectivă economică în ceea ce privește piața diasporei românești din Europa. Alături de băncile românești care nu văd potențialul celor patru milioane de români care locuind afară se uită către țară constant. Prin consiliile de administrație umblă ca o stafie fantoma încasărilor pe care le-ar obține dacă ar înceta să să eticheteze diaspora ca fiind o „nișă” fără potențial.

Miliarde de euro tranzitează an de an nișa acesta. Ambi-direcțional.

Zboruri afectate de vremea rea; 13 curse au fost anulate pe aeroportul Otopeni

zboruri

Compania Wizz Air a anulat cursele aeriene de pe rutele Bucureşti – Londra, Bucureşti – Paris, Bucureşti – Charleroi şi Bucureşti – Stockolm, zboruri suspendate din cauza condiţiilor meteorologice, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Compania aeriană Tarom a anulat cursele aeriene de pe rutele interne Bucureşti – Oradea şi Iaşi – Bucureşti, din cauza condiţiilor meteorologice, în timp ce Ryanair a anulat cursele de pe ruta Bucureşti -Timişoara, a anunţat, vineri, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, potrivit căreia 13 zboruri s-au anulat în prima parte a zilei de vineri.

Pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti şi pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu” traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare şi vânt în rafale, care transportă zăpada la sol.

Unele zboruri pot înregistra întârzieri la decolare, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor, întârzieri care punctual pot atinge sau depăşi o oră, a mai precizat compania.

“Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene“, a mai anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

satelit televizor

Informaţii despre situaţia zborurilor pe Aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti pot fi găsite pe pagina web a companiei.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport.

Bucureştiul şi 11 judeţe sunt vineri, până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării au fost atenţionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil până vineri seară.

O avertizare cod roşu de viscol a fost emisă, vineri, de meteorologi pentru judeţele Constanţa, Brăila, Buzău, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea.

În aceste zone sunt intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 de kilometri pe oră, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitatea fiind redusă spre zero.

În unsprezece judeţe aflate sub coduri de ninsori şi viscol a fost închisă circulaţia rutieră pe drumuri naţionale şi judeţene. În patru dintre aceste judeţe – Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi şi Brăila – sunt închise toate drumurile.

Zbor la Otopeni şi Închiriez Maşină este una dintre variantele de mobilitate pentru călătoria în ţară

inchiriez masina

(P)    Una dintre variantele de mobilitate ideale pentru câteva zile în ţară este zborul cu avionul iar din Otopeni să inchiriez masina pentru numărul de zile de care am nevoie. Când vă propuneţi să apelaţi la serviciile unei agenţii specializate de inchirieri auto odată ajunşi la Otopeni, este bine să obţineţi câteva informaţii de bază despre ofertele acesteia, iar in cazul în care până acum nu aţi mai închiriat maşini şi câteva detalii referitoare la proceduri.

Majoritatea persoanelor care au nevoie de astfel de servicii sunt turiştii care aterizeaza în aeroportul Henri Coanda din Otopeni. De obicei rezervările se fac cu câteva zile sau săptămâni înainte ca respectivii clienţi să preia autoturismele. Cei care folosesc frecvent agenţiile de inchirieri auto Otopeni, ştiu că se pot bucura de reduceri consistente atunci cand aleg sa facă rezervările din timp, în plus au şi certitudinea că maşina pe care şi-o doresc va fi disponibilă.

Câteva lucruri de care este util să ţineţi cont:

  1. Căutaţi prin oferta mai multor agenţii decât cea pe care de obicei o recomandă compania cu care aţi zburat. O să o alegeţi pe cea care se încadrează cel mai bine în solicitările dumneavoastră, atât legate de costul serviciilor oferite cât şi de disponibilitatea maşinii pe care o doriţi.
  2. Consultaţi cu atenţie secţiunea în care vi se specifică condiţiile de închiriere, este bine să cititi cu atenţie care sunt drepturile şi obligaţiile dumneavoastră, precum şi cele ale companiei care va furnizează acest tip de serviciu.
  3. Calculaţi pe site-ul companiei preţul total al zilelor de închiriere, ce includ aceste costuri şi care sunt asigurările incluse în preţul maşinii închiriate.
  4. Interesaţi-vă dacă agenţia de închirieri auto Otopeni vă poate preda maşina direct în aeroport sau dacă va trebui să vă deplasaţi catre sediul acestora. Recomandarea noastră este să vă orientaţi către o colaborare cu cele care vă aduc maşina direct la terminalul sosiri, astfel veţi evita timpul pe care l-aţi pierde cu deplasarea către sediul firmei.
  5. Intrebaţi detalii referitoare la starea tehnică a maşinii pe care urmează să o preluaţi precum şi ce an de fabricaţie este modelul.
  6. Verificaţi dacă permisul de conducere pe care îl deţineţi, poate fi folosit şi pe drumurile publice din România. Permisul de conducere obţinut în alte ţări din afara Uniunii Europene, poate necesita autorizări în plus de la poliţia din ţara dumneavoastră.

Este cea mai bună alegere când am nevoie să inchiriez masina la Otopeni.

Scoaterea copiilor peste graniţe Ce trebuie să ştim

scoaterea copiilor

A început sezonul de vacanţe iar călătoriile înspre şi dinspre ţară sunt frecvente. România, Spania precum şi ţările prin care tranzităm pe parcursul călătoriei fac parte din Comunitatea Europeană iar buletinul sau paşaportul românesc au puterea să ne facă călătoria lipsită de emoţii, putem călători fără multe restricţii. În acelaşi timp însă atât România cât şi Spania au legi proprii de care trebuie să ţinem cont atunci când ne planificăm călătoriile.

O publicaţie aragoneză (Spania) s-a făcut ecoul nemulţumirilor unor conaţionali care s-au văzut în situaţia de a-şi altera programul vacanţei pentru că erau în imposibilitatea de a se întoarce din ţară cu copiii minori. Publicaţia spaniolă a titrat: „Rumanía dificulta el regreso a España de los menores nacidos aquí con doble nacionalidad” (România interzice întoarcerea minorilor născuţi în Spania cu dublă naţionalitate) în goana după titluri senzaţionale, făcându-se ecoul reclamaţiilor unor membri ai comunităţii româneşti din Spania.

Legea românească este clară: minorul neînsoţit de ambii părinţi are nevoie de procură din partea părintelui care lipseşte. Legea spaniolă este la fel de clară şi spune exact acelaşi lucru; de asemenea minorul născut în România dintr-un părinte român şi unul spaniol are nevoie de o procură eliberată la consulatul spaniol din România dacă va călători doar cu părintele român.

Publicaţia îl citează pe domnul Gheorghe Cocoşel, preşedinte al Asociaţiei ProRumania din Calatayud (Zaragoza) care este de părere că „până la împlinirea a 18 ani minorul nu trebuie să se hotărască pentru o naţionalitate sau alta” iar minorul ar trebui să fie considerat cetăţean spaniol şi nu poate fi împiedicat să călătorească”.

Am cerut părerea reprezentantului consular din Barcelona şi am primit următorul răspuns: „articolul 30 alineat 1 litera b,  a  legii 248/2005 actualizată, este foarte clar în această privinţă, cerând ca persoana care călătoreşte cu minorul (unul dintre părinţi sau o terţă persoană) să prezinte o declaraţie de acord din partea celuilalt părinte sau a părinţilor. Referitor la afirmaţiile legate de alegerea cetăţeniei acestea nu au nicio relevanţă, inclusiv Spania impune aceleaşi reguli, conform art. 645, al. 1, lit. c din Noul Cod Civil spaniol” precizează Dna. Consul General Geanina Boicu.

Pe această temă am publicat acum câtva timp opinia unui specialist în domeniul legal care ne sfătuieşte să ne informăm înainte de a întreprinde o călătorie cu un minor, pentru a evita neplăceri izvorâte din ignoranţă sau neatenţie. Codul civil spaniol are prevederi similare iar prevederile în materie de siguranţa minorilor credem că trebuie să fie politică de stat. Lamentările ulterioare nu ajută pe nimeni şi la nimic iar faptul că presa spaniolă are ocazia să folosească astfel de situaţii pentru a pune România într-o lumină proastă, total gratuit în cazul acesta, nu face comunităţii româneşti nici un favor.

O să fiţi de acord cu mine dacă spun că prefer ca poliţia de frontieră spaniolă sau română să nu permită tranzitul unor minori cu situaţia neclară decât ca unul singur să fie victima unei reţele de traficanţi de copii.

 

„Sârme și portocali” este o călătorie în picioare. Grea.

calatorie in picioare

Delia Oltea Rusu nu e o poveste docilă. Din cele de om lustruit la viață cu binele. Se impune necesitatea coerenţei la lectură pentru a dobândi facilitatea de-a o găsi curată de apărare și dispusă a extirpa cu lumină de ochi străin.

„Sârme și portocali” e o carte care a stat cuminte așteptându-și autoarea să vină. Când timpul îţi dă de lucru nu-ți amintești. E o insultă a treburilor. Delia s-a păstrat însă cât să se uite la ea creativ când ridicatul plancardei s-a făcut istorie.

„Sârme și portocali” e o călătorie în picioare. Grea. Să vedem dinăuntru o viață.
De aici poate narațiunea emotiva căreia îi oferi participarea.

Odihnită de experiențe, Delia devine (nu e în noi toți un moment care știe și poate?) îndrăzneața care nu a fost niciodată. Face înfruntări oamenilor și traitului ei cu aceștia. Refuză a fi mai puțin decât merită.

Carte întâie a autoarei, „Sârme și portocali” nu are scrupulele unui volum de debut. Inspirată din experiențele de viață a celei care a adus-o scrisă la public, individualitatea îi este dată tocmai de cruzimea radiografiei, de certitudinile văzute ale acesteia.

Asfixia nereușitei, parte a fenomenului crizei economice traversate de România după Revoluția din decembrie 1989, nu a lăsat destine indiferente.

De aceea „Sârme și portocali” e o carte cu care înveți că a nu judeca nu e o lașitate ci doar o tăcere respectuoasa în fața circumstanțelor. E o carte a inocenţilor sociali și-a intâmplărilor lor. În țară proprie și în țările emigrației.

E ca să nu-ți imaginezi „ce-i trece prin minte și inimă” unui om în departe mereu. Ci chiar să știi. Despre cum „a îndura” e un verb fără complici. Care nu se anunță acasă ca nunțile. O așezare a nașterii nouă în viața dinainte avută.

Uneori inima își aminte altfel. Și caută oameni să ne-o spună și nouă.

herg benet

Călătoria minorului

calatoria minorului

Aşa cum începusem să vorbim în articolul de săptămâna trecută, pentru a putea călători cu copii minori şi în funcţie de circumstanţele noastre personale, vom avea nevoie de anumite documente.

Călătoria minorului însoţit de unul dintre părinţi

În cazul în care călătoreşte doar unul dintre părinţi împreună cu copilul de naţionalitate română, acesta va trebui să prezinte Poliţiei de Frontiera următoarele documente: Paşaport sau Carte de Identitate individuală a părintelui însoţitor; Paşaport sau Carte de Identitate individuală a minorului; Înscris autentificat cu acordul celuilalt părinte privind: efectuarea călătoriei, statele de destinaţie şi perioada în care se desfăşoară călătoria. Dacă celălalt părinte este decedat, puteţi aporta certificat de deces, hotărâre judecătorească sau comunicare oficială de la oficiile consulare ale României în străinătate. Dacă celălalt părinte este declarat dispărut sau decăzut din drepturile părinteşti, nu va fi nevoie de prezentarea acestui înscris. Important de ştiut că, atât declaraţia de dispariţie cât şi decăderea din drepturile părinteşti obţinute în Spania, trebuie înregistrate şi recunoscute de către Statul Român.

Călătoria minorului însoţit de o persoană desemnată

În situaţia în care minorul călătoreşte însoţit de către o altă persoană, aceasta va trebui să prezinte, pe lângă actele de identitate, cazierul judiciar şi o declaraţie autentificată a ambilor părinţi/sau a părintelui căruia i s-a acordat custodia unică (prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă), declaraţie prin care aceştia îşi dau acordul cu privire la efectuarea călătoriei în statul sau statele de destinaţie şi la perioada acestei călători.

Călătoria minorului neînsoţit de unul dintre părinţi

Atunci când minorul trebuie să călătorească singur, poate fi însoţit şi o persoană desemnată din cadrul unei companii de transport internaţional de persoane. Este necesară, în acest caz, prezentarea a unui document din care să rezulte calitatea de persoană desemnată de compania de transport internaţional a persoanei care însoţeşte minorul.

Toate aceste circumstanţe sunt cuprinse în Legea nr. 248/2005 „privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate” şi pe site

Consultanţă Legală – Nadia Irina Fundăţeanu

minori de nationalitate romana

Bună ziua,

Mă numesc Nadia Irina Fundăţeanu, sunt avocată în exerciţiu la ICAV (Ilustre Colegio de Abogados de Valencia); fac parte din “familia” Efica Abogados formată din doisprezece membri şi ne ocupăm de toate ramurile dreptului. Vin din Bucureşti, unde am absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea Româno – Americană. Aici în Spania am diplomă de master în „Drept Administrativ şi Administraţie Publică” de la Universitatea din Valencia şi de master de Avocatură de la ICAV şi Universitatea Valencia. Pentru mai multe informaţii despre CV-ul meu vă invit să intraţi pe pagina bufetului de avocatură.

Mă alătur începând de astăzi unei alte ‘familii’, acceptând cu bucurie invitaţia de a deveni redactor pe teme juridice pentru revista Robarna şi aş dori să mulţumesc din suflet pentru această ocazie. Este o onoare pentru mine să pot împărtăşi cu dumneavoastră o parte din cunoştinţele mele prin intermediul acestei reviste.

Ne apropiem cu paşi repezi de Sfintele Sărbatori Ortodoxe de Paşti şi mulţi dintre noi se pregătesc de călatorie spre ţară pentru a fi aproape de cei dragi. Cunoaştem condiţiile pentru a călători, mai ales când suntem însoţiţi de către minori de naţionalitate română?

În funcţie de circumstanţele noastre personale şi familiare, vom avea nevoie de anumite documente pentru a putea călători fără probleme. Aceste circumstanţe pot fi următoarele, în baza „articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate”:

  1. Minor împreună cu ambii părinţi
  2. Minor împreună cu unul dintre părinţi
  3. Minor împreună cu adult care nu este nici părinte nici reprezentant legal
  4. Minor singur.

1. În cazul în care călătoresc amândoi părinţii împreună cu copilul minor, nu este nevoie decât de documentul de călătorie individual al minorului (paşaport sau carte de identitate) şi documentele de identitate ale părinţilor.
La plecarea din Spania nu există, în mod normal, probleme de călătorie. Problemele apar când se pleacă din România. În viitorul articol vom detalia condiţiile de călătorie pentru fiecare dintre cele trei cazuri restante.

Pentru consultaţii pe cazuri concrete nu ezitaţi să mă contactaţi

Vezi Italia – Ce să vezi în Veneţia şi Verona

italia

După o primă vizită în Italia în urmă cu 2 ani, când am fost impresionată mai mult de Florenţa şi Siena decât de Roma (de gustibus), am revenit în Italia. Nu în Toscana, aşa cum îmi promisesem, ci la Verona şi Veneţia de data aceasta, în regiunea Veneto. Şi pentru ca am estimat greşit timpul necesar (din nou), am avut timp disponibil şi pentru alte destinaţii.

Martie – aprilie este o perioadă foarte bună pentru a vedea Veneto, însă alegerea perioadei de paşte (n.r. catolic) nu a fost foarte inspirată. În primul rând, pentru că preţurile sânt cu mult mai mari decât în rest, dar şi din cauza afluxului de turişti.

Pentru a zbura la Veneţia, există 2 variante: aeroportul din Treviso (la cca 40 de km) sau Marco Polo din Veneţia. Ambele sânt bine conectate cu oraşul de către mai multe linii de autobuz, însă preţul este pe măsură. Cazare se poate găsi uşor online, cu recomandarea de a alege o perioadă puţin aglomerată şi de a face rezervarea din timp. Transportul între localităţi sau în interiorul lor este uşor de înţeles şi folosit, atât cu trenul, cât şi cu autobuzul. Atenţie însă din nou la perioadele de sărbătoare sau zile de weekend, când acestea se modifică.

viziteaza

Prima destinaţie a fost Verona, pentru care este nevoie de maxim 2 zile. Centrul oraşului este spectaculos, plin de clădiri impresionante, biserici, ziduri vechi care se combină cu arhitectura modernă. Ca puncte de interes recomand: Arena di Verona în Piazza Brà, Basilica San Zeno Maggiore in Piazza San Zeno, Casa di Giulietta, Piazza delle Erbe, Arche Scaligeri, Torre dei Lamberti, Piazza dei Signori, Duomo di Verona, Basilica di Sant’Anastasia, Teatro Romano si Castel San Pietro (pentru o vedere magnifică asupra oraşului, în special seara).

În materia culinară, vă recomand să încercaţi Pastissada sau Picula del Caval (un fel de mâncare din carne de cal fiartă), pizzocheri, casoncelli (un tip de ravioli) sau bigoli (spaghete groase), faimosul risotto, casoela (o caserola de carne de porc) sau bollito misto (un amestec de carne fiartă, de obicei servit cu mostarda, fructe şi legume în muştar). Bineînţeles că din listă nu poate lipsi pizza şi foarte multă îngheţată. Preferata mea: cea de la Grom, pe care am descoperit-o în Florenţa. Iar aromele sânt atât de variate, încât trebuie să incerci minim 4 îngheţate pe zi, fiecare cu câte 2-3 arome diferite, pentru a acoperi cât mai multe opţiuni.

city break

Deşi te poţi plimba la nesfârşit pe străzile oraşului şi să descoperi mereu locuri noi, dacă ai măcar o zi la dispoziţie, merită să faci o excursie la Lacul Garda. Este la 40 de km de Verona şi se poate ajunge fie cu autobuzul, fie cu trenul. Ca primă oprire merită văzută Peschiera del Garda, de unde puteţi ajunge cu autobuzul sau barca / feribot la alte localitaţi de jur împrejurul lacului: Sirmione (o localitate destul de mică, dar cu un castel foarte frumos), Lazise (un alt castel), Bardolino (renumit pentru vinul local), Garda (localitatea care da numele lacului) şi multe altele de jur împrejurul lacului. Se poate urca pe munte şi există şi teleferic din Malcesine, o localitate ceva mai îndepartată, unde se poate găsi un alt castel.turist italia

Următoarea destinaţie a excursiei este Veneţia, partea insulara fiind accesibilă pe o limba lungş de pământ, pe şosea sau cale ferată. Indiferent de anotimp, este o forfotă continuă de turişti şi vânzâtori ambulanţi peste tot. Oferte sunt multe, reduceri apar la orice colţ si chilipiruri se găsesc din belşug. Transportul se face cu vaporetto, taxiul acvatic sau góndola, însă la fel de uşor se poate ajunge pe jos în orice colţ. Dacă nu vrei să plăteşti 80-100 de euro pentru o plimbare cu góndola sau cu taxiul, cel mai populara este linia 1 pe Canal Grande, care ajunge până la insula Lido în ceva mai mult de o ora. Există şi alte linii care fac legatura cu celelalte insule, cea mai populară fiind Murano, celebra pentru industria de sticlă.

Ce merită însă vizitat in Venetia? Majoritatea obiectivelor sunt concéntrate intr-o singura zonă, piaţa San Marco: Basilica di San Marco, Torre dell’Orologio, Palazzo Ducale, Musei di Piazza San Marco, Campanile di San Marco. Pentru amatorii de muzee, puteti vizita Museo Correr, Museo Archeologico Nazionale, Monumental Rooms din Biblioteca Nazionale Marciana sau Guggenheim. Nu rataţi traversarea canalelor pe jos pe diferite poduri: Ponte di Rialto, Ponte della Constituzione, Ponde degli Scalzi sau Ponte dell’Accademia, principalele poduri peste Grand Canal.

Vă recomand să vă pierdeţi pur si simplu prin toate cartierele, să exploraţi diverse străduţe pitoreşti şi să încercaţi savoarea locală. În funcţie de ceea ce îşi dorelşe fiecare să facă sau să vadă, pot fi suficiente 2 zile sau chiar mai mult. Drept urmare, dacă aveţi o zi la dispoziţie, Padova (la 40 km de Venetia – cifra mágica a excursiei, unde toate distanţele par a fi de 40 de km) este un loc încântator care merită vizitat. Preţurile sunt mai accesibile decât la Veneţia, centrul orasului este foarte frumos, plin de catedrale şi bazilici.venetia vizita

Nu în ultimul rând, nu uitaţi să cumpăraţi pentru acasă vin, risotto, paste (mai ales daca reuşiti să găsiţi un mic local pierdut în Veneţia unde se prepară paste cu ou chiar acolo şi se servesc într-un minut, dar vând şi pentru acasă, cu sfaturile de rigoare pentru prepararea lor), condimente diverse, croccantini, ciocolată, dar şi alte obiecte – amintiri diverse, de la magneţi, măşti, evantaie, până la articole din sticlă sau piele.

italia infinita

Italia nu dezamăgeşte turistul dornic de aventură şi iubitor de frumos, ceea ce te face să-ţi doreşti să revii iar şi iar pentru a descoperi noi locuri încântătoare.


Acestea sunt impresiile personale de călătorie puteţi să vă planificaţi călătoria; Pentru documentare, găsiţi mai multe în link-urile urmatoare:

http://www.italyguides.it/en/italy/all-destinations
http://www.italia.it/es/ideas-de-viaje/lugares-unesco/verona-ciudad-historica.html
http://www.veneziaunica.it/en
http://europeforvisitors.com/venice/
http://europeforvisitors.com/venice/articles/venice_airport_buses.htm

DC