Două măști cosmetice rapide ÅŸi la îndemână – Fii frumoasă!

Două măști cosmetice rapide ÅŸi la îndemână – Fii frumoasă!

Trimite și altora


În sezonul estival se simte nevoia protejării adecvate a tenului cu ajutorul unor masti cosmetice, urmând unul dintre tratamentele recomandate pentru tipul de ten al fiecăruia. Chiar dacă nu aveţi timp pentru o vizită la un cabinet specializat, acasă, există soluţii aplicabile simplu şi efectiv. Putem lua în considerare varianta preparării unei masti cosmetice naturale, pentru care putem folosi ingrediente pe care le avem la îndemână, în bucătărie.

Măștile cosmetice se pot prepara È™i se aplică acasă, folosind amestecuri variate. Ele pot fi menÈ›inute pe față È™i decolteu, de la 20 de minute până la 6-8 ore. Efectele acestora sunt: activarea circulaÈ›iei sanguine, prevenirea È™i atenuarea ridurilor, strângerea porilor, regenerarea epidermei etc. AÈ™adar, aveÅ£i destule motive pentru a încerca chiar dumneavoastră să vă preparaÅ£i o mască pentru ten. Ca o curiozitate, Romanii denumeau, mai direct, măștile cosmetice „vultus domesticus” (faÈ›a de casă).

Măștile cosmetice aplicate au totdeauna un scop precis, în funcție de care se aleg ingredientele: de curățare, cu acțiune tonică, hidratante, nutritive, astringente etc. Câteva detalii cu privire la fiecare tip de mască în parte:

  • La măștile cu acÈ›iune tonică se vor încorpora sucuri de fructe: struguri, căpÈ™uni, portocale, piersici sau infuzia de mentă.
  • La măștile hidratante, îndeosebi pentru tenurile uscate, se aplică comprese cu infuzii de plante.
  • La măștile nutritive, pentru refacerea È™i regenerarea epidermei, este indicat gălbenuÈ™ul de ou, coldcremă, cazeină È™i vitamine.
  • La măștile astringente, recomandate tenurilor grase, cu porii deschiÈ™i se vor încorpora sucuri de frcte sau infuzii din plante cu influenÈ›a astringentă, în care se înglobează carbonat de calciu sau carbonat de magneziu.

Pentru ca masca să aibă eficiență maximă, trebuie respectate câteva reguli cosmetice: se curăță tenul prin demachere, se expune față la aburi (de preferat cu o infuzie de musețel) deasupra unui vas, automasaj facial, urmat de aplicarea măștii potrivită tenului dumneavoastră. Vedeţi două rețete, una pentru ten gras și alta pentru ten uscat, care se prepară ușor și nu necesită timp îndelungat de păstrare pe față.

Mască pentru ten gras

  1. Albuș de ou bătut spumă la care se adaugă câteva picături de lămâie sau albușul amestecat cu o lingură de suc de căpșuni, o lingură de lapte proaspăt și un vârf de cuțit de bicarbonat. Ingredientele se amestecă și se aplică pe tenul curățat în prealabil
  2. Căpșuni zdrobite, la care se adaugă câteva picături de lămâie
  3. Drojdie de bere proaspătă, amestecată cu infuzie de musețel, la care se adaugă și o linguriță de miere

Mască pentru ten uscat

  1.  Suc de morcovi ( sau morcovi rași) amestecat cu caolin, infuzie de tei sau caimac proaspăt
  2.  Gălbenuș de ou, la acre se adaugă câteva picături de ulei de argan sau măsline, câteva picături de lămâie și o linguriță de miere de albine
  3.  Lapte praf în amestec cu o linguriță de miere, infuzie de musețel sau de coada șoricelului

Acestea sunt doar câteva idei pe care le puteţi pune în aplicare simplu, acasă.
Fiţi frumoase!


Trimite și altora