Guvernul a hotarat! Cand se va stabili numarul de sectii de votare din diaspora

Guvernul a hotarat! Cand se va stabili numarul de sectii de votare din diaspora

Trimite și altora


Guvernul a hotarat cand vor avea loc alegerile parlamentare.

Alegerile parlamentare vor ave aloc pe 4 Decembrie, potrivit B1.ro, proiectul de hotărâre de guvern cu privire la subiect urmând a fi dezbătut în şedinâa de guvern de săptămâna aceasta. Startul oficial al campaniei electorale ar fi astfel data de 4 Noiembrie, urmând să dureze, conform legii, 30 de zile. Ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru circumscripţiile electorale va fi 20 Octombrie a.c.

Conform calendarului aflat în discuţie, numărul secţiilor de votare din Diaspora va fi stabilit abia pe 26 Octombrie 2016. Astfel că, potrivit informaţiilor sursei citate, guvernul a hotarat că perioada în care se va desfăşura campania electorală va fi 4 Noiembrie – 3 Decembrie 2016.

Data parlamentarelor este un alt subiect de dispută între guvernanţi şi principalul partid parlamentar PSD. Liderul acestuia, Liviu Dragnea, susţinând chiar că stabilirea alegerilor în Decembrie ar fi o dovadă de lipsă de respect faţă de români, fiind prea aproape de sărbătorile de Crăciun. După părerea liderului PSD, alegerile ar trebui să se desfăşoare până cel târziu 27 Noiembrie.


Trimite și altora