Siguranţa aduce mai mulţi turişti în Spania vara aceasta

Siguranţa aduce mai mulţi turişti în Spania vara aceasta

Trimite și altora


[otw_shortcode_dropcap label=”L” font=”Rochester” background_color_class=”otw-aqua-background” size=”large” border=”border” border_color_class=”otw-silver-border”][/otw_shortcode_dropcap]a hotelurile din Insulele Canare, rezervările au înregistrat o creştere de până la 20% în acest an în condiţiile în care atacurile teroriste şi temerile legate de securitate din alte ţări determină turiştii să aleagă siguranţa unor ţări ca Spania, scrie Bloomberg. În urma atacurilor din Franţa şi loviturii de stat eşuate din Turcia, atât Spania, cât şi vecina sa Portugalia se aşteaptă la un număr record de vizitatori în acest an.

Turismul generează aproximativ 10% din PIB atât în Spania, cât şi în Portugalia. În Spania, sosirile au urcat cu 7,4% până în mai în acest an, în timp ce cheltuielile turiştilor au crescut cu 7,8%. Sejururile mai lungi de o noapte ale străinilor au înregistrat o creştere de 13% în Portugalia în aceeaşi perioadă.

În Turcia şi Franţa situaţia este diametral opusă. Asociaţia agenţiilor de turism din Turcia se aşteaptă la o scădere de până la 40% a veniturilor pe 2016. Franţa, a doua cea mai vizitată ţară, s-a confruntat cu un declin de 8,7% al numărului de vizitatori în trimestrul IV al anului trecut.

În acest context, Portugalia nu stă cu mâinile în sân. Ţara a sporit măsurile de securitate la aeroporturi şI cele mai populare destinaţii turistice, cât şi numărul doctorilor din regiunea Algarve pe perioada verii.

Guvernul oferă linii de creditare pentru proiecte de hoteluri şi pentru renovarea hotelurilor mai vechi. Acesta încearcă de asemenea să pună la punct o reţea wifi în centre istorice din întreaga ţară.

Fenomenul nu se limitează la Spania şi Portugalia, însă, potrivit Starwood Hotels & Resorts Worldwide. Compania italiană  Costa Emeralda a înregistrat o creştere de 33% în primul semestru faţă de perioada similară a anului trecut. „A existat o creştere semnificativă a rezervărilor atât din partea turiştilor italieni, cât şi străini pentru că aceştia se simt într-adevăr mai în siguranţă în Italia în acest momentî, a declarat Robert Koren, oficial al companiei.

Deşi Spania nu este străină de atacuri, ultimul atac important de aici a avut loc în urmă cu 12 ani. Ţara a avut parte de un an excelent pentru turism în 2015, cu un număr record de 68 milioane de vizitatori. Iar anul acesta pare a avea şanse să fie un nou an record, potrivit agenţiei Exeltur, care se aşteaptă la un număr de 74 milioane de turişti.


Sursa: ZF


Trimite și altora