Ziua Mondiala Contra Cancerului Mamar – 19 Octombrie

Ziua Mondiala Contra Cancerului Mamar – 19 Octombrie

Trimite și altora

Cancerul mamar este tipul cel mai comun intre femeile occidentale, afectând in Europa 370.000 si 230.000 de paciente in America.

Cancerul mamar se instaleaza când procesul de reproducere celulara se altereaza si celulele afectate formeaza „noduli” sau „tumori”. Aceste celule daunatoare au capacitatea de a se infiltra in alte organe si tesuturi din organism, ajungând in cazul extrem a se extinde in ceea ce se denumeste „metastaza”.

Tipuri de cancer mamar

Înainte de a enumera diferitele clase de cancer, trebuie spus ca marea majoritate a tumorilor aparute la nivelul glandelor mamare sunt begnine, fapt pentru care nu exista pericol de cancer.

Dintre tumorile maligne (canceroase) enumeram:

Adenocarcinomul, aceleasi tumori canceroase care pot aparea in oricare alta parte a corpului, doar ca in acest caz apar la nivelul sânilor.

Carcinomul ductal:

Acesta se localizeaza la nivelul conductului mamar. Este tipul cel mai comun.

Carcinomul lobular:

Localizat la nivelul lobulilor, de caracteristici similare.

Cancerul inflamatoriu mamar:

Este mai putin frecvent decât cele mentionate anterior iar viteza de crestere il face destul de agresiv. Apare când celulele canceroase blocheaza vasele limfatice, dând nastere nodulilor care ii dau numele.

De Robarna, vrem sa profitam de ocazie pentru a manifesta sprijinul nostru bolnavilor afectati de aceasta boala teribila, care multumita avansului cercetarii stiintifice are de fiecare data o durata de predictie mai mica si ajuta la imbunatatirea calitatii vietii si insanatosirii pacientilor tratati.

Cercetarile din ultimii ani au facut ca 9 din 10 paciente sa aiba un nivel de recadere zero dupa cinci ani de la inceputul tratamentului. Sprijinim orice manifestare legata de promovarea continuarii cursei in gasirea tratamentelor eficiente.


Trimite și altora