50 de camere de trafic care „văd” în mașină trimit amenzi începând de astăzi

50 de camere de trafic care „văd” în mașină trimit amenzi începând de astăzi

Trimite și altora

  • 50 de camere de trafic („radar”) instalate în Spania încep să amendeze
  • În cele două luni anterioare șoferii care nu purtau centura au primit acasă doar avertismente
Astăzi intră în funcțiune cele 50 de camere de luat vederi – radar – pe care Direccion General de Trafico (DGT) le-a instalat în diverse puncte ale căilor de circulație rutiere din Spania. Radarele au fost instalate cu două luni în urmă iar de atunci au trimis contravenienților doar avertismente.

200 de euro plus 3 puncte costă șofatul fără centură iar noile radare sunt dificil de evitat, tehnologia pe care o inglobează permițând obținerea unor imagini cu definiție foarte bună captate indiferent de viteza de deplasare a autovehicolului.


Aproape toți românii din diaspora au în casă TV românesc
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


DGT descrie în comunicatul de presă difuzat ieri modul în care funcționează radarele care „văd” în mașină. Acestea sunt conectate la o centrală specifică care filtrează automat imaginile captate iar cele în care softul nu detectează centura de siguranță ajung la un triaj manual, astfel că decizia finală pentru denunțul trimis la domiciliul contravenientului aparține agentului de trafic.

Mai mult de 200 de morți în accidente de trafic anul trecut nu purtau centura de siguranță, dispozitiv care reduce la jumătate numărul deceselor pe șosea. 60% dintre noile radare de trafic sunt instalate pe șosele secundare unde, conform statisticilor, se înregistrează cel mai ridicat indice de evenimente rutiere soldate cu victime.

Cele 50 de camere specializate care intră în funcțiune de astăzi sunt primele din cele pe care DGT intenționează să le instaleze în efortul de a reduce numărul de victime în accidente de trafic.