5.000 de delegati la congres aleg liderul PNL


Liberalii s-au reunit astăzi în Congres la București, pentru alegerea unui nou președinte al Partitului Național Liberal. Cei 5.000 de delegați la Congres vor alege între Cristian Bușoi și Ludovic Orban pe liderul principalului partid de opoziție.

Într-un interviu acordat Agerpres, Ludovic Orban spunea că îi susţine pentru echipa sa de prim-vicepreşedinţi pe Ilie Bolojan, Mircea Hava, Raluca Turcan şi Iulian Dumitrescu. „Aroganţa, tupeul, nesinceritatea şi lipsa de onestitate trebuie să dispară din comportamentul liberalilor”, afirmă subliniind că obiectivul său este ca PNL să devină principala forţă politică din România.


dolce telekom


Ludovic Orban susține în moțiunea cu care își prezintă candidatura că PNL trebuie să aibă un Guvern alternativă şi pledează pentru o altă majoritate parlamentară. Totodată, Ludovic Orban a subliniat că PNL trebuie să facă opoziţie PSD. La rândul său, Cristian Buşoi susţinea într-un interviu acordat Agerpres că are şanse foarte bune să câştige şefia partidului, deoarece are o viziune şi o echipă mai bune ca Ludovic Orban, despre care a afirmat că, în acest moment, nu este un bun lider pentru partid.

Cristian Bușoi îi susţine în echipa sa pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi pe Nicolae Robu, Alin Tişe, Mugur Cozmanciuc, dar şi pe Viorel Cataramă, iar pentru cea de secretar general al PNL pe Dan Motreanu. Ca şi contracandidatul său, Buşoi susţinea necesitatea unei opoziţii ferme şi un guvern alternativă.


digimobil


Conform statisticii inițiale Ludovic Orban este favoritul unui număr mai mare de organizații județene fiind cotat cu șanse mari la șefia PNL înainte de începerea congresului de astăzi.

Pentru funcţia de preşedinte al PNL şi-a depus candidatura şi Viorel Cataramă, dar nu a fost validat de organizațiile locale din cel puțin 10 județe așa cum prevede statutul PNL.