Educatia ca instrument diplomatic: Gabriela Dancau


Ambasadoarea României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, cu ocazia participării la Sevilla, împreună cu delegaţia oficială română, la Conferința și Expoziția EAIE (European Association for International Education) remarcă în articolul publicat în Market Watch că „participarea României, în premieră, la aceste evenimente, conferă o şi mai mare acurateţe potenţialului de oferte educaţionale româneşti destinate tinerilor spanioli care optează pentru o curriculă universitară în afara ţării”

gabriela dancauParticiparea românească la evenimente de această natură constituie „pârghii concrete de acţiune pentru Ambasada României în direcţia promovării ofertei noastre naţionale de studii. Din perspectiva legăturilor istorice cu Spania, dar şi a latinităţii, consider că ofertele de studii prezentate cu acest prilej vor fi aprofundate şi luate în considerare de către tinerii spanioli. Participarea numeroasă la Pavilionul României la Conferinţa de la Sevilia mă îndreptăţește să cred că numărul cetăţenilor spanioli care vor veni în România la studii va creşte considerabil în următorii ani” consemnează Gabriela Dancau.

Se împlinesc zece ani de la inaugurarea programului LLCR (Limbă, Cultură și Civilizație Românească) în Spania care are ca principal obiectiv includerea cursurilor opționale de limbă, cultură și civilizație românească în școlile din Spania. Programul este pe cale să se convertească în principalul vector de popularizare a limbii române în Spania, interesul arătat an de an din partea tinerilor studenți pentru limba, cultura și civilizația românească este demonstrat de numărul în creștere a celor care se înscriu la cursurile desfășurate peste tot în geografia spaniolă.


Publicitate
digimobil


„Pentru Ambasada României în Regatul Spaniei, domeniul educaţiei reprezintă un instrument diplomatic important, iar demersurile noastre converg în direcţia promovării acesteia atât în rândul comunităţii române, cât şi a celei spaniole” mai precizează ambasadoarea Gabriela Dancau.

Sursa: Market Watch