Festivalul International de Literatura si Traducere de la Iasi – FILIT, 4-8 octombrie 2017


  • Festivalul Internațional de Literatură și Traducere de la Iași (FILIT) începe astăzi și se desfășoară până duminică, 8 octombrie 2017
  • Vor avea loc peste 100 de evenimente, la care vor participa aproximativ 300 de invitați din țară și din străinătate
  • Participă Svetlana Aleksievici și Gao Xingjian, laureați ai Premiului Nobel pentru Literatură

De asemenea, sunt și trei scriitori cu șanse mari de a câștiga acest premiu, spune Florin Lăzărescu, coordonator de programe al FILIT.

„Avem peste  100 de evenimente, vreo 300 de invitați, avem doi laureați Nobel din 14 în viață pe planetă, mai sunt vreo trei invitați care sunt creditați cu șanse la premiul Nobel de câțiva ani încoace: Olga Tokarczuk, Mircea Cărtărescu și Nuruddin Farah. Poate unul dintre ei îl va câștiga anul acesta“, a spus Florin Lăzărescu, în Espresso, matinalul Radio România Cultural.


Publicitate
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


„FILIT este cel mai mare festival de literatură din Europa de Est și un un festival în top 10 ale lumii”, a adăugat Florin Lăzărescu.

Din Spania participă traducătorul catalan Xavier Montoliu Pauli, Christian Santacroce și Enrique Nogueras

FILIT este un proiect anual finanțat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul Național al Literaturii Române Iaşi și a reunit, la primele patru ediții, sute de nume mari ale scenei literare mondiale și zeci de mii de participanți.

sursa: radioromaniacultural