Ziua Mondială pentru Educaţie: astazi 5 Octombrie

Ziua Mondială pentru Educaţie: astazi 5 Octombrie

Trimite și altora


  • Ziua Mondială pentru Educatie este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994.

5 Octombrie este ziua stabilită de UNESCO pentru a marca semnarea ”Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor” (1966). Recomandarea din 1966, alături de ”Recomandarea privind învățământul superior” (1997), constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală așa cum arată și site-ul en.unesco.org.

În fiecare an din anul 1966, pe 5 octombrie, profesorii şi elevii din toată lumea sărbătoresc Ziua Mondială a Educatie, prin intermediul căruia ni se reaminteşte faptul că educaţia continuă este cheia reuşitei profesionale.


Publicitate
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Cu acest prilej Colegiul Psihologilor din România – filiala Constanţa, în parteneriat cu Ceaşca de Psihologie şi Colegiul Naţional Pedagogic “Constantin Brătescu” din Constanţa, organizează, începând cu ora 17.00, la liceul constănţean, 6 workshop-uri susţinute de psihologi constănţeni ai Colegiului, la care sunt aşteptaţi să participe câteva sute de elevi.

“Considerăm că modul în care copilul se dezvoltă din punct de vedere psihologic trebuie să fie o prioritate pentru sistemul de educaţie, care nu se opreşte numai în incinta unei şcoli, ci se extinde şi afara ei. Prin atelierele pe care le organizăm cu ocazia marcării Zilei Mondiale pentru Educatie, încercăm să îi încurajăm să se cunoască mai bine şi să se dezvolte armonios din punct de vedere emoţional şi psihsocial, de aceea specialiştii Colegiului Psihologilor din România – filiala Constanţa vor atinge o gamă foarte largă de problematici: pornind de la moralitate, rezolvarea conflictelor, continuând cu impactul pe care îl are divorţul părinţilor asupra copilului şi viaţa tumultoasă de adolescent şi terminând cu importanţa asertivităţii şi cu informaţiile şi emoţiile pe care transmitem chiar şi atunci când nu ne exprimăm verbal”, declară prof. univ. dr. Mihaela Rus, preşedintele Colegiului Psihologilor din România – filiala Constanţa.


Trimite și altora