Dacia Sandero, masina cea mai vanduta in Catalunya in 2018


Utilitara românească este autoturismul cel mai vândut al anului 2018 întrecând Seat Leon și Nissan Quahqai

Dacia Sandero este o mașină rațională, economică și polivalentă, calități care i-au servit pentru a-și câștiga admiratori printre cei care au schimbat mașina în 2018 și pentru consolidarea poziției ca cel mai vândut autovehicul în Catalunya. Pe parcursul anului trecut Dacia a înmatriculat 5.246 de unități Sandero, cele mai multe direct către particulari și echipate cu motorul atmosferic pe benzină de 90 CV cu schimbător manual.

Prețul de cumpărare pentru Sandero (varianta bazică costă 7.500 de euro iar una destul de bine echipată echipată trece puțin peste 10.000 de euro) precum și întreținerea plus costurile asociate (se poate asigura full pentru aproximativ 350 de euro) a făcut ca utilitarul românesc să ajungă liderul de necontestat al preferințelor în toate cele patru regiuni catalane.

Prețul, costul de mentenanță și aspectele practice pe care Dacia Sandero le asigură l-au convertit în autovehicolul cel mai vândut în Catalunya în 2018

Al doilea în topul vânzărilor a fost Seat Leon, care a ocupat prima poziție a topului de vânzări mulți ani la rând. S-au înmatriculat 4.720 de unități, majoritatea echipate cu motoare pe benzina de 150 CV, lucru care diferențiază clar segmentul de cumpărători căruia i se adresează.

Podiumul este închis de Nissan Qashqai cu 4.695 de mașini înmatriculate anul trecut. În cazul SUV-ului fabricat de casa Nissan motorizările pe motorină au ocupat aproape jumătate din vânzări, în contrast cu motorizările preferate pentru Dacia și Seat la care Dieselul a avut un procentaj foarte mic.