Semne de nesiguranta din partea puterii, opozitia sabotata flagrant


Biroul Electoral Central al României a respins astăzi înregistrarea Alianței 2020 USR-PLUS, blocându-i astfel participarea în alegerile europarlamentare din mai, anul acesta. Motivul invocat este că președinții celor două partide componente ale alianței electorale nu sunt înscriși în Registrul partidelor politice.

Cu toate că Dan Barna și Dacian Cioloș sunt evident lideri ai formațiunilor politice pe care le conduc, ambii confirmați prin semnăturile forurilor statutare ale partidelor USR și respectiv PLUS, legal constituite, Biroul Electoral Central (BEC), controlat de un om de casă al PSD, se străduie să inventeze argumente pentru a le refuza participarea în alianță la alegerile pentru euro-parlamentarele de anul acesta.

Atât Dan Barna, cât și Dacian Cioloș sunt președinți aleși dar se constată cu stupoare că nu figurează in Registrul Partidelor, deși au solicitat înscrierea, pentru că justiția românească se mișcă cu încetineala ei recunoscută și nu a procesat încă solicitările lor. În aceste condiții este evident că d ecizia BEC este una politică.

Reprezentanții partidelor aflate la putere se servesc de un artificiu birocratic, interpretează îngust și partizan legea și încearcă astfel să blocheze posibilitatea noilor partide de a oferi o alternativă politică românilor.

Este clar că pentru coaliția aflată la guvernare democrația și dreptul oamenilor de își alege reprezentanții politici sunt doar niște vorbe pe care le respectă atunci când le convine.

Confruntați cu o alternativă credibilă construită de oameni noi, preferă să le anuleze acestora dreptul de a candida pentru a își păstra privilegiile. Alianța 2020 USR-PLUS va contesta la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia Biroului Electoral Central și va continua să lupte cu partidele vechi până la capăt.