Zborurile low cost- review

În ultimii ani, companiile aeriene low cost au din ce in ce mai mulţi clienţi. De ce? Unul din pricipalele motive este preţul mult mai scazut al biletelor decât la celelalte companii. Pentru noi, cele mai cautate sunt Wizz Air si Blue Air, românii putând călători în străinătate la preţuri accesibile. Ca orice lucru, şi călătoriile low cost au plusuri şi minusuri:

Avantaje: ei bine, asa cum am spus, pretul scazut si oportunitatea de a alege intre zeci de destinatii, inclusiv destinatii populare sau mai putin cunoscute. Cu cat iei biletul mai din timp , cu atat este mai ieftin. De asemenea, esti scutit si de taxa de check-in daca il faci online, serviciul fiind gratuit. Cursele low cost sunt destul de dese, asa ca poti alege chiar si intre 2 sau 3 curse pe zi, catre aceeasi destinatie. Mai nou, compania Blue Air a introdus si o masa gratuita la bord, in ciuda faptului ca majoritatea companiilor de acest tip nu au inclusa aceasta oferta.

Dezavantaje: unul dintre dezavantaje este faptul ca bagajul de mana acceptat in pretul biletului este destul de mic, iar taxele pentru excedentul de bagaj sunt destul de mari. Asadar, cand calatoriti cu aceste companii, aveti grija sa va masurati bagajul de mana pentru a nu fi nevoit sa scoateti bani din buzunar. De asemenea, pentru un bagaj de cala va trebui sa platiti o taxa suplimentara, lucru care la companiile de zbor full service nu este intalnit.

Daca alegeti sa calatoriti cu WizzAir, asteptati-va ca avionul sa aiba intarziere. Cel mai bine este sa nu va programati o intalnire importanta tinand cont de orarul de zbor, ci sa va rezervati o ora in plus, pentru a fi sigur ca nu vi se strica programul.

De cele mai multe ori, zborurile sunt la ore relativ incomode si puteti ajunge la destinatie in timpul noptii, la ore tarzii, sau sa plecati spre destinatia aleasa in zorii zilei.

Cu toate acestea, zborurile low cost sunt o varianta buna pentru cei care nu sunt dispusi sa plateasca o avere pentru a ajunge la destinatie.