Cum sa ai internet fara cablu in Spania


Internet fara cablu in Spania se poate. Pentru ca nu ne intereseaza pe unde ne vine internetul in casa, vrem sa fie ieftin si sa mearga. Simplu.

ADSL, internetul prin cablu de cupru, este condamnat la uitare odata cu aparitia abonamentelor cu date mobile 4G nelimitate.

Un abonament mobil cu date nelimitate inseamna si ca SIM-ul de mobil poate fi folosit într-un ruter 4G astfel că toata casa poate fi acoperita cu WiFi. Calculatoarele sau televizoarele SMART pot fi conectate prin cablu dacă este cazul la ruterul* LTE/4G. Aceasta inseamna internet fara cablu sau fibra in casa. (scriu ruter, cum se aude, router este numele uzual, din engleza)

Toate marile companii au astazi oferte cu date mobile nelimitate, Vodafone, Orange, Movistar sau DIGI ofera abonamente cu caracteristici oarecum asemanatoare pentru clientii care cauta date mobile nelimitate in abonament.

Ce inseamna internet fara cablu 4G

Ca sa intelegem va propun sa facem o comparatie intre carecteristicile vechii tehnologii ADSL, prin cablu de cupru, cu care am coabitat relativ bine vreo zece ani pana a devenit disponibila fibra, fibra in sine si internetul prin satelit. Lasam deoparte varianta WiMax, cu antene locale la fereastra, pentru ca e mult departe in jos de oricare dintre cele enumerate.

Simplificand

fibra ne aduce in casa viteze posibile de peste 600Mb/s in timp ce ADSL-ul, cel cu care am trait fara probleme in ultimii ani, putea doar intre 4 si 12Mb/s. Dar e de observat ca folosim cam aceleasi aplicatii si atunci si acum, si mai stim cum cu 8Mb/s ne functionau cam toate. Si televizorul si Facebook, WhatsApp, Messenger, YouTube, jocuri, Zoom, Twitter, … cam oricare.

Astfel ca o viteza de 25Mb/s este una mai mult decat suficienta pentru marea majoritate dintre noi (nici nu visam la ea acum doi ani).

O medie de 25Mb/s este viteza furnizata de internet fara cablu 4G/LTE. Decenta si, dupa cum vedem, suficienta.

Ca o concluzie, cel mai bine este sa ai fibra dar daca fibra nu ajunge la tine te serveste, mai mult decat decent, un ruter 4G/LTE, mult mai bine decat vechiul ADSL prin cablu de sirma. Ruterul 4G/LTE cu abonament cu date nelimitate de la o companie pe care o alegi (recomandam DIGI Illimitodo) il poti folosi chiar si in rulota din camping sau in cabana de la tara.

Este de precizat ca internetul prin satelit pierde interes dupa ce vedem ca are nevoie de antena satelit, vine cu Giga numarati, este generos doar noaptea, incomod si scump. Asta s-a remarcat abia dupa ce contractele mobile cu Giga fara numar au devenit disponibile in Europa. ADSL-ul si internetul prin satelit continua sa fie o buna optiune in tarile din Africa, de exemplu, la noi internetul 4G/LTE este a doua optiune dupa fibra.

De ce sa alegi internet fara cablu 4G/LTE

Poate pentru ca fibra nu ajunge la tine acasa, ca nu vrei sa fii legat de o adresa, pentru ca traiesti intr-o casa pe care o imparti cu altii, pentru ca traiesti in camp, ca te muti des sau vrei tu lucrul tau acolo unde esti tu si familia ta.

Fie ca ai un calculator legat la internet cu un cablu, doua-trei telefoane, laptopuri sau tablete care au nevoie de WiFi, un televizor SMART, vreun Android TV conectat la ruterul casei, o casa de familie are nevoie de un centru nevralgic conectat cu lumea, un ruter. Ruter care poate fi 4G/LTE, Fibra, ADSL, Satelit sau WiMax.

Daca fibra DIGI ajunge unde traiesti

Daca fibra DIGI este disponibila la adresa ta vei contracta DIGI Fibra cu cel mai bun pret in Spania pentru cel mai bun serviciu de internet. Nu pentru ca DIGI este o companie de provenienta romaneasca ci pentru ca efectiv are tarife clare si e ieftin. Cand e vorba de bani patriotismul se blureaza, contezi tu si ai tai, te uiti la calitate

Internet fara cablu

Daca fibra nu ajunge la tine acasa, sau nu te intereseaza sa te legi de o adresa optiunea naturala este tot DIGI; cu abonamentul Illimitodo la 25€ si un ruter 4G pe care il puteti comanda aici.

Caracteristicile contractului Illimitodo de la DIGI le puteti cere de la distribuitorul oficial VRS.

Un numar de telefon/whats catre un expert in DIGI Spania: 643 21 14 50, poate aveti intrebari de pus.