BCN Film Fest: Isabelle Huppert și Johnny Depp în Barcelona, Aprilie 2021

Trimite și altora


Johnny Depp și Isabelle Huppert se numără printre invitații care vor participa în persoană la următoarea ediție a BCN Film Fest, care va avea loc la Barcelona între 15 și 23 aprilie.

bcn film fest

Pe lângă aceste două vedete ale cinematografiei internaționale, evenimentul a anunțat participarea următorilor: Fernando Trueba, Javier Cámara, Fernando Colomo, Clara Lago, Toni Acosta, Karra Elejalde, Kiyoshi Kurosawa, Carmen Chaplin, Marta Buchaca, Quim Avila și David Selvas, printre alții.

La cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Film Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest), Johnny Depp și Andrew Levitas vor prezenta „Minamata”; Isabelle Huppert și Jean-Paul Salomé „Mamá María”; Fernando Trueba și Javier Cámara „El olvido que seremos” („Uitarea că vom fi”); Steven Bernstein „Last Call” („Ultimul apel”); Mariana Barassi și Clara Lago „Crónica de una tormenta” („Cronica unei furtuni”), iar Fernando Colomo, Karra Elejalde, Toni Acosta și Quim Àvila „Poliamor para principiantes” („Poliamor pentru începători”).

BCN Film Fest se concentrează pe filme populare pentru publicul larg, cu o atenție specială pentru cele legate de lumea literaturii și a istoriei. Acest concurs își propune să stabilească o relație strânsă cu caracterul cultural și popular al festivalului Sant Jordi, cel mai emblematic al Barcelonei. Urmând această filozofie, programarea Secțiunii oficiale este dedicată în principal adaptărilor operelor literare, producțiilor cu fond istoric și filmelor biografice despre mari personalități.

bcn film fest 2021

Actorul din filmul „Puștiul” de Chaplin, Jackie Coogan, apare în afiș și servește astfel ca un tribut adus cineastului și cinematografiei în general: „Trebuie să recuperăm privirea visătoare și fascinantă a lui Coogan”, a declarat directoarea festivalului, Conxita Casanovas, la conferința de presă de marți.

În secțiunea Cinema amb gràcia, se va proiecta comedia „Blithe spirit”, de Edward Hall, bazată pe romanul lui Noël Coward, și „Triumful”, de Emmanuel Courcol, despre un actor care conduce un atelier de teatru într-o închisoare pentru a reprezenta „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett.

Kiyoshi Kurosawa va face, de asemenea, parte din secțiunea oficială în afara de concurs cu „Soția spionului”, un film ce se desfășoară în timpul celui de-al doilea război mondial. Urmărește istoria unui regizor care devine dușmanul public, prin dezvăluirea unui „teribil secret național”. Soția sa, promite să rămână alături de el, indiferent de conecințe. Documentarul „Paolo Conte, via con me”, de Giorgio Verdelli, despre compozitorul italian, va face, de asemenea, parte din secțiunea oficială în afara de concurs.

De asemenea, va fi posibil să vedeți miticul film „Valhalla Rising”, cu Mads Mikkelsen, în regia lui Nicolas Winding Refn. Acesta nu a fost proiectat în cinematografele comerciale din Spania când a apărut în 2009, iar după proiectie, regizorul va conversa cu publicul.

De Chaplin, festivalul va proiecta zece filme de lung metraj, printre care „Puștiul”, „Gura de aur”, „Circul”, „Luminile orașului”, „Timpuri moderne”, „Marele dictator” și șapte scurtmetraje.


Trimite și altora