Nu mânca nimic, Mizerabile!

Nu mânca nimic, mizerabile, nu mânca nici carne de porc sau de vita, nici mezeluri sau afumate: nu mânca pentru ca Organizatia Mondiala a Sanatatii asa recomanda. 50 de grame pe zi ar avea ca rezultat ca probabilitatea sa faci un cancer de colon, prostata sau pancreas sa creasca cu 18%.

Ai grija cu puiul: dupa OMS, ingredientele furajelor pe care le manânca majoritatea animalelor le-ar putea contamina cu dioxine care s-ar extinde la animale.

Nici macar nu mânca peste: NRDC a stabilit o lista de specii de peste putin recomandabile pentru alimentatie din cauza contaminarii cu mercur. Nu mânca ton, peste spada sau caballa.

De fructe de mare, mai bine nu vorbim: apa marii poate sa le contamineze si majoritatea tind sa acumuleze biotoxine când mor, ca sa nu mai vorbim despre problemele de cefalee sau de migrenele care apar la abuzul de ele.

Legume, nici sa nu te gândesti: ingrasamintele chimice sunt la ordinea zilei. Stiam deja despre lista elaborata de EWG cuprinzând fructele si legumele pe care le consumam in mod normal. Te apuca tremuratul.

Nu mânca pâine: se pare ca grâul deja nu se mai poate considera un aliment sanatos, chiar daca e ecologic sau integral, din cauza amestecurilor tipurilor de faina, lasând la o parte agentii chimici de inalbire sau saracia in fibre, vitamine si minarale.

Nu te atinge de dulciuri: megaprestigiosul Doctor Robert H.Lustig de la Universitatea din California spune ca nu doar induc obezitate, dar si ca strica dintii, maresc tensiunea arteriala, te imping catre diabet sau afectiuni ale inimii. Nu doar ca o spune clar. E demonstrat ca e asa.

Nu bea lapte, e o crima pentru corpul tau: este implicat intr-o mare proportie de cancere hormonale, in special in cel de sân. La fel untul si brânza.

Evident, nu bea vin si bere, nici macar un pahar, pentru ca revista Annals of Oncology arata ca poate triplica riscul de cancer faringian, de esofag, de sân si gura.

Nu mânca, te rog, pentru ca asta e o adevarata tragedie.

Sau da, manânca. Manânca carne de porc si de vita pentru proteinele esentiale pe care le contine, pentru fier si pentru concentratia de minerale. Manânca slanina afumata, suflete, pentru ca e buna pâna si la tensiune. Manânca peste oceanic pentru inalta concentratie de acizi omega 3 care iti fac atâta bine. Manânca fructe de mare pâna nu mai poti pentru  magneziu, iod si potasiu. Manânca legume pentru bogatia de vitamine pe care le contin A,B,C,D,E,F,G,H,I,… Manânca pâine, pentru numele lui Dumnezeu, pentru proteina vegetala pe care ti-o da, pentru fibra sau hidrati de carbon. Bea lapte ca înnecatul, stii ce bun si necesar pentru corpul tau este. Si daca tot ai început, bea vin, nu fi inocent: înaltul continut in polifenoli elimina radicalii liberi si protejeaza inima.

Poti sa nu manânci nimic.

Sau poti mânca tot, fara oprire.

Sau poti avea un pic de realism si sa manânci din toate cu moderatie, echilibrat. Poti sa privesti anunturile OMS cu calm, linistit si fara panica. Daca ai dubii sau intrebari adreseaza-le oricarui medic sau nutritionist si asculta ce are de spus. Si, evident, poti sa recunosti ca nu esti nemuritor si ca, cu putin noroc, daca ai obiceiuri alimentare echilibrate, viata ta va fi mai sanatoasa si fericita.