Concert de pian şi vioară – Ziua Naţională a României

În cadrul manifestărilor instituţionale desfăşurate cu prilejul marcării Zilei Naţionale a României, Institutul Cultural Român (ICR), Ambasada României la Madrid şi Consulatul României la Barcelona vă invită să participaţi la Concertul Vioara lui George Enescu în concert la Barcelona,  oferit de Gabriel Croitoru și Horia Mihail.

CONCERT Dúo românesc de vioară şi pian
Gabriel Croitoru – vioară şi Horia Mihail – pian

Concert oferit de către violonistul român Gabriel Croitoru, solist al Orchestrei si Corului Radio România, Doctor al Universitaţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, acompaniat de către pianistul Horia Mihail, de importanta traiectorie internaţională, concertist al Orchestrei Radio România.

thb-croitorumihailGabriel Croitoru interpreteaza cu vioara Guarnieri ce a aparţinut marelui George Enescu. Vioara, supranumita „catedrala” pentru impresionanta sa calitate, confectionata de celebrul lutier Guarnieri del Gesu in 1730, este parte a patrimoniului naţional Român si aparţine Muzeului George Enescu.
Gabriel Croitoru are şansa să cânte cu aceasta vioară din 2008, când a câştigat un concurs organizat de Ministerul Culturii din România.

 

Vioara lui George Enescu în concert la Barcelona
Luni, 30 noiembrie, ora 19.30, CaixaForum Barcelona (Auditorio) – Zona Plaza España

În program: Edvard Grieg, George Enescu, Edward Elgar, Heinz Provost, Fritz Kreisler și Pablo de Sarasate

Parteneri: Auditorio de Zaragoza, CaixaForum Madrid, CaixaForum Barcelona, Muzeul Național „George Enescu”
În colaborare cu Radio România

Vânzare bilete:

Barcelona – 12€, 50% reducere pentru clienții „la Caixa”. Biletele se pot cumpăra online de aici.

Zona de amplasare Caixa Forum
Zona de amplasare Caixa Forum