„PNL e pe nicăieri, nici la putere, nici în opoziţie, nici în stradă, nu are identitate, nu are conducere”

„PNL e pe nicăieri, nici la putere, nici în opoziţie, nici în stradă, nu are identitate, nu are conducere”

Trimite și altora

Crin Antonescu nu este chiar omul politic caruia i-aş acorda mare încredere, însă a avut o reacţie logică si articulată, vorbind despre opoziţia parlamentară.

”Partidele, inclusiv PNL, au demisionat temporar de la datoria lor. Are dreptate Klaus Iohannis când spune că partidele nu au avut curaj să-și asume guvernarea. PNL nu trebuia să facă asta, trebuia să vină cu un nume de premier.
PNL nu trebuie să fie supărat, pe față sau pe la colțuri, că s-a optat pentru o altă variantă, pentru că a avut posibilitatea să-și asume guvernarea.

PNL e pe nicaieri, nici la putere, nici în opozitie, nici in strada, nu are identitate, nu are conducere. Nu e afront la Alina Gorghiu sau Vasile Blaga.

PNL are o criză de conducere, nu are o poziție, un lider, care să fie partener cu președintele. Domnul Cioloș ar fi o variantă, dar nu pot să vorbesc în numele întregului partid. Dar, cred că ceva e mai mult decât nimic. Ei nu există din punct de vedere politic, ca să fii parteneri cu cineva, trebuie să exiști.”, a spus Crin Antonescu la România TV.

Nu trebuie sa fii chiar un fin analist politic ca să găseşti in afirmaţiile fostului lider de partid, coincidenţa cu senzaţia pe care o avem majoritatea despre opoziţia parlamentară, care „e magnifică dar lipseşte cu desăvârşire”. Termenul de opoziţie in peisajul politic dâmboviţean are sens doar în măsura în care defineşte partidele care nu guverneaza pentru ca nu au căzut la înţelegere sau pur şi simplu pentru că numarul de minştri sau secretari de stat e limitat. Opoziţie parlamentară în adevăratul sens al cuvântului a făcut PSD cu ani în urmă, închegat, cu idei clare (discutabile sau nu, nu are relevanţă aici), vocal si coerent.


Trimite și altora