Se deschid pietele de Craciun in Barcelona – Santa Llúcia si de la Sagrada Família

Astazi se deschid pietele de Craciun – Santa Llúcia si de la Sagrada Família

Craciunul este aproape si, intr-o traditie impamantenita in Barcelona, pietele de Craciun se deschid pentru a oferi nenumarate mici sau mari detalii pentru sarbatoare. Figurine, brazi de Craciun, ornamente traditionale, instrumente muzicale, artizanale sau dulciuri. Acest sfarsit de saptamana a inceput activitatea in Fira de Santa Llúcia, la Ciutat Vella, si la de la Sagrada Família, in l’Eixample. Ambele vor fi deschise pana pe 23 decembrie.

Se implinesc nici mai mult nici mai putin de 229 de ani de cand se celebreaza Fira de Santa Lucia in Orasul Vechi. Orarul comercial va fi 11,00-20,30 in zilele de lucru si 10,00-22,00 in zilele festive. Din 28 noiembrie pana pe 16 decembrie va exista de asemenea o atractie speciala pentru copiii mai mici de 12 ani, care se va putea vizita in fiecare dimineata intre 10,30-13,30, in zilele festive de asemenea intre 16,30 si 19,30.

Mai mult, in ziua de 11 decembrie va avea loc festivitatea cu prilejul celei de a 22-a editii ale Zilei Traditiilor si Costumelor de Craciun in Catalunya cu manifestaqri care promit distractie asigurata.

Piata de Craciun cu cea mai mare traditie din l’Eixample:

Piata de Craciun de la Sagrada Família a inceput sa functioneze din anii 60 si este situata in parcul de langa Sagrada Família. Anul acesta va reuni un total de 93 de posturi de vanzare: 27 dedicate pentru arbori si plante de Craciun; 34 pentru figurine traditionale si ornamente; 11 cu produse alimentare, turroane, branzeturi, mezeluri, bomboane si xurros; si 21 de standuri care vor oferi produse variate pentru cadouri, in principal artizanat, bijuterii si haine.

Programul de functionare va fi de 10.00 la 22.00.