„ESTI MOLDOVA” implineste un an si va invita la CARNAVALUL IERNII

Cad ultimele file din calendar si ca acum un an, Asociatia „EstiMoldova” se pregateste sa adune in jurul lui Mos Craciun pe mari si mici. Sarbatorile de iarna sunt unul din acele momente ne amintesc de casa mai mult decat de obicei. Dorul pentru cei dragi si dorinta de fi alaturi de ei in aceste zile, amintirile din copilarie fac ca aceste zile sa se umple de mult sentiment si emotie. De aici si CARNAVALUL IERNII. O incercare de a indulci gustul amar al strainatatii cu colinde, cantece si multa voie buna.

Timpul este relativ, ceea ce pentru unii poate fi mult, pentru altii este putin. Oricum ar fi, pentru promotorii acestui proiect, acest an este un motiv de mandrie pentru tot ce au reusit sa realizeze.

In cursul acestui an, s-au organizat o serie de activitati prin care li s-a aratat localnicilor Moldova necunoscuta de ei: muzica, traditii, port national, iar moldovenii au avut prilej de a se intilni, a se cunoaste si a potoli Dorul nestavilit dupa vatra casei parintesti . „Omagiul Craciunului” sau „Martisor Barcelonez” le-a servit de buna ocazie ca sa incinga o hora moldoveneasca.

Prin intermediul atelierelor numite:”Uzor cu dor de casa” si „Vine Pastele”, copiii au aflat despre traditii si obiceiuri de-a parintilor si bunicilor si au incercat singuri sa vopseasca oua, sa desene ornamente nationale.

Si uite asa…..a trecut un an……si pe data de 12 Decembrie intre orele 11:30-15:00 Asociatia “EstiMoldova” va invita la Carnaval cu degustare de vinuri din beciurile Moldovei. Vor avea loc concursuri, surprize, Umor, Cantec, Dans si voie buna.

EstimoldovaParty1“In acest an vom avea un invitat special la Carnaval, pe dl. Valeriu Turea – Seful Biroului de Relatii cu Diaspora de la Cancelaria de Stat a Republicii Moldova si de asemenea reprezentanti a comunitatii romane din Barcelona si Catalunya. Va asteptam pe toti cu mult drag!” a declarat pentru ROBARNA , organizatoarea evenimentului –Elena Nazarova –Presedinta Asociatiei “EstiMoldova”

Locul desfasurarii Carnavalului: Fundacio Nous Catalans

Strada: Calle Pompeu Fabra, 22, 08922 Santa Coloma de Gramanet