Carnavalul Iernii organizat de „Eşti Moldova”

esti_moldova_12Organizaţia „Eşti Moldova”, vectorul cultural al moldovenilor dintre Prut şi Nistru în Barcelona, a aniversat anul de existenţă printr-un eveniment au participat aproximativ 150 persoane, reprezentanţi ai autoritaţilor de la Chişinău, oficialitaţi catalane, invitaţi.
Au fost prezenţi Sr. Xavier Bosch i Garcia (Director general, Direcció General per a la Immigració din partea Generalitat de Catalunya, Sr.Angel Colom (direc­tor gen­eral de la Fun­dació Nous Cata­lans), Sr. Jaume Planas Debes (Consul, Consulado Honorario de Moldavia en Barcelona) şi dl Valeriu Turea dseful Biroului de Relatii cu Diaspora din partea administraţiei de la Chişinău.

Sărbătoarea a avut ca obiectiv definirea legăturilor între membrii comunităţii stabilite în Barcelona, prin revendicarea tradiţiilor. Astfel că eroii principali au fost copiii, care s-au bucurat de darurile primite de la Moş Crăciun, de cântecele tradiţionale şi de portul naţional.

Invitata, cântareaţa de muzică populară Angela Mocanu şi mama ei, au făcut deliciul asistenţei numeroase, nu puţini aventurându-se să se alăture la dans.

Doamna Elena Nazarova, „vinovata” care a făcut posibilă alăturarea energiilor de care a fost nevoie pentru ca acest eveniment să aibă loc a mulţumit tuturor pentru participare şi implicare.

„A fost o sărbătoare foarte frumoasă. Elena a greşit ceva când a zis că este onorată că am raspuns invitaţiei, spun altceva: eu sunt onorat ca m-am aflat printre dvs. A fost o sărbătoare din suflet pentru suflet, primitoare si veselă. Mi-a placut foarte mult”. Ne-a declarat dl. Valeriu Turea seful Biroului de Relaţii cu Diaspora al Republicii Moldova, care de altfel ne-a promis un interviu.

esti_moldova_11Mulţumirile doamnei Elena Nazarov s-au îndreptat de asemenea si către organizaţiile româneşti care au sprijinit acţiunea: „Un mulţumesc mare de tot şi sincer, din partea echipei EstiMoldova, pentru Cristina Saftoiu si Ani Dumitru, Robarna, MaxDSS pentru colaborare si cadouri; Crina Rosu cu cadourile de la Gerovital si Mercatrom; Boza Maria si Eugenia Terchescu (Artesancake) pentru că ne-aţi îndulcit sărbătoarea, Origenatural Jabon pentru parfumare :-); Centrului Cultural Român din Catalunya – cele 5 cărţi cu „Capra cu 3 iezi” în română şi spaniolă o să fie un preţios adaos la colecţia Asociaţiei pe care o avem de la Biroul de Relatii cu Diaspora (RM); Mihai Surugiu ţie personal şi fetelor Cristina & Ani pentru sesiunea SPA!”