Bani pentru Diaspora 2015

Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni a făcut publică lista proiectelor finanţate de Departamentul pentru românii de pretutindeni în anul 2015. Pentru prima oară în istoria instituţiei un ministru, în cazul acesta Domnul Dan Stoenescu, a făcut un exerciţiu de transparenţă şi a făcut publică destinaţia acelor bani pentru diaspora pe care îi are la dispoziţie, sprijinind diverse proiecte. Acesta este comunicatul de presă pe care DPRRP l-a făcut public:

„Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni a publicat astăzi, 31 decembrie 2015, lista tuturor proiectelor finanțate în anul 2015. Informațiile sunt disponibile pe site-ul Departamentului, la secțiunea Articole.

Această măsură vine ca urmare a angajamentului asumat de ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, de a transparentiza procedurile de acordare a fondurilor nerambursabile destinate păstrării și promovării identității românești în afara granițelor.

Publicarea listei proiectelor finanțate în anul 2015 se înscrie într-o serie de măsuri ce au la bază principiul transparenței, reprezentând un element important în reforma administrativă.”

Bani pentru Diaspora 2015

Lista proietelor finanțate şi decontate până la sfârşitul anului 2015 de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni dată publicităţii o puteţi gasi aici: Download Proiecte DPRRP 2015

Suma totala care reiese din document ca fiind alocată proiectelor este de ceva mai mult de 4,5 milioane lei. Încă nu ştim care a fost destinaţia diferenţei pâna la cele 10 milioane de lei alocate de catre departament pentru anul trecut.

link-ul catre comunicatul oficial (de cele mai multe ori nu funcţionează) aici