O asigurare utilă – pentru repatrierea unui decedat în Spania

Nu am o cultură a asigurărilor şi nici voi nu o aveţi, mereu am considerat că o asigurare e numai durerea aia de cap pe care o plătesc pentru că nu am încotro sau risc să rămân fără maşină dacă mă opreşte garda pe drum. E adevărat că au fost şi situaţii în care am scos veselă foile de seguro când am avut un necaz, înseamnă că nu e chiar nefolositoare.

Acum ceva timp s-a întâmplat ca unui prieten să-i moară un membru al familiei, lângă Barcelona, om în putere, nimeni nu se aştepta la asta dar viaţa e aşa, plină de neprevăzut. Familia a dorit să îl îngroape în ţară lângă ai lui, cum e normal şi cum credem toţi că ar trebui să fie, iar pentru asta trebuiau bani, destul de mulţi. Prietenii au contribuit cu ce a putut fiecare dar tot a fost nevoie să mai vândă cate ceva din casă.

Am întrebat dacă există vreo formă de asigurare specifică, pentru repatriere, pentru situaţia în care omul trăieşte in Spania şi moare aici,  iar familia vrea să îl ingroape în România. Răspunsul pe scurt este că pentru 3,39 euro/lună (mai puţin decât un pachet de ţigări) familia primeşte 3800 de euro de la LaCaixa, bani care pot acoperi cheltuielile cu repatrierea decedatului, sau poate acoperi cheltuielile funerare dacă inmormântarea are loc aici. Mie mi-au spus că suma pe care o poţi primi poate fi mai mare în funcţie de cazul fiecăruia, nu vă obosesc aici cu detalii, le puteţi afla singuri, las numărul lor de telefon la final.

O asigurare în caz de accident mortal reprezintă o plasa de siguranţă pentru familia ta. Mai exact, în cazul unui eveniment nefericit produs pe parcursul derulării contractului de asigurare, LaCaixa va plăti beneficiarilor desemnaţi de tine în contractul de asigurare suma asigurată în vigoare la data producerii evenimentului asigurat.

Pentru mai multe detalii, contactaţi-o pe Iulişca Tivadar reprezentatul SegurCaixa Adeslas – care ştie tot despre asigurări (noi ne-am făcut una de sănătate şi alta de riesgos cu ea).

Iulisca Tivadar
Tel: 670 836 609

Un răspuns la „O asigurare utilă – pentru repatrierea unui decedat în Spania”

  1. Nu vreau sa jignesc pe nimeni Stau in Sant Feliu de Llobregat de 12 ani de cand am venit cu contract din Romania la aceeasi firma de piese auto ca strungar am asigurare de deces la lucru ,doua de deces la caixa plus full casco la masina Aceleasi le-am avut la Asirom acasa cand lucram la combinat la Hunedoara inainte de a se inchide Deci cum e cultura asigurarilor???

Comentariile sunt închise.