Parisul arunca „lacatul iubirii”

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Se pare ca „dragostea” cantareste greu. Parisul a hotarat ca tonele de simboluri ale dragostei pun in pericol Pont de les Artes. Primaria a inceput sa demonteze panourile laterale ale podului impreuna cu cele aproximativ un milion de lacate asezate acolo, echivalentul a peste 40 de tone de metal. Anul trecut unul dintre panouri s-a prabusit sub greutatea lacatelor.

In fiecare an sute de perechi de turisti inchid un lacat agatat de balustrada podului ininte de a arunca cheia in apele Senei.

„Am auzit ca au sa scoata lacatele de pe pod. Cred ca cel putin ar trebui sa le puna in alt loc, un muzeu, ceva unde oamenii sa le poata vedea, cu toate ca am impresia ca vor sfarsi la gunoi”, comenteaza un turist.

De asemenea va ramane fara lacate  si Podul Arhepiscopiei, aproape de catedrala Notre Dame.

Obiceiul lacatelor a fost popularizat de catre scriitorul Federico Moccia. Intr-una dintre nuvelele lui protagonistii inchid un lacat pe podul Milvo, aproape de Roma si arunca cheia in apele Tibrului.[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwd2lkdGglM0QlMjc2NDAlMjclMjBoZWlnaHQlM0QlMjczNjAlMjclMjBzY3JvbGxpbmclM0QlMjdubyUyNyUyMGZyYW1lYm9yZGVyJTNEJTI3MCUyNyUyMHNyYyUzRCUyN2h0dHBzJTNBJTJGJTJGZXMuc2NyZWVuLnlhaG9vLmNvbSUyRnBhciUyNUMzJTI1QURzLXJldGlyYS1sb3MtY2FuZGFkb3MtZGVsLTEyMDQwMTkwOC5odG1sJTNGZm9ybWF0JTNEZW1iZWQlMjclMjBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4lM0QlMjd0cnVlJTI3JTIwbW96YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuJTNEJTI3dHJ1ZSUyNyUyMHdlYmtpdGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiUzRCUyN3RydWUlMjclMjBhbGxvd3RyYW5zcGFyZW5jeSUzRCUyN3RydWUlMjclM0UlM0MlMkZpZnJhbWUlM0U=[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]