Membri FIFA arestati

Membri FIFA arestati

Trimite și altora

FIFA este din nou sub lupa suspiciunilor legale, in cazul asta au cazut sapte responsabili de la varful organismului suprem al fotbalului mondial. Autoritatile din SUA spun ca totalul sumelor fraudate ajunge la 160 de milioane de dolari. Un scandal fara precedent insa mirosea a putred inca de cand Quatar si Rusia si-au „tras” Mondialele din 2018 si 2022.

Multi sunt acum frustratii care dau cu piatra pentru minutul lor de glorie si ataca acum FIFA. Unul dintre ei este Romario, fostul jucator al Barcelonei care a zis: „Multi corupti si hoti care fac mult rau fotbalului au fost arestati”. Vorbeste de „sobolani” la etajul superior al FIFA. Poate ca s-ar fi asteptat sa profite si el si nu i-a iesit?

Arestatii care au fost pusi la rece in Zurich sunt: Jeffrey Webb, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Eugenio Figueredo, Rafael Esquivel si José María Marín. Probele presupusului delict se refera la mita si plati facute in conturile americane ale acestora. Ce are de spus Blatter, seful arestatilor? Pai .. spune ca tipul asta de conduita nu e fotbal si nu il reprezinta. Spune ca e de acord cu actiunea judiciara impotriva lor si ca aceasta poate fi in favoarea FIFA. Siiigur ca da, il credem. Tipul asta e presedinte si arestatii sunt din echipa lui, nu cred deloc ca e strain total de ce se intampla in organizatia pe care o conduce autoritar de atata timp.

Procurorul general al SUA a dat asigurari ca arestatii au facut trafic de influenta pentru a solicita mita contra unor favoruri comerciale, cel putin sta e ce afirma Loretta Lynch. Drepturile comerciale se bazau in controlul drepturilor de televizare al Cupei America de anul viitor.

Trebuie cautata o solutie si e destul de simplu: pedepsind coruptia cu inchisoare, pedepse mari pentru cine se joaca cu banii. Insa imi miroase ca fiind membri FIFA, intre ei doi vicepresedinti, n-au sa mearga la inchisoare si maine toate astea au sa se uite. Ce rusine… Sigur ca altii au sa mai cada, macar sunt sigur ca procurorul Lynch ii vaneaza. Si imi miroase ca tinta e oarecum mai la est si se cheama Rusia cu campionatul ei mondial pe care il planuieste.


Trimite și altora