tara-patrie


Prin definitie, tara-patrie nu poate fi decat laptele si mierea, buricul si punctul de invartire in jur.

Si oricate probe pe oase si suflet ai face altor locuri mai departe de drag si respect nu-ti intra. Ceva contact bun nu face in identificarea ta cu ceilalti pe care nu ii simti, pe intreg, de-o potriva tie. Ca vorba, tinut in brate sau injuratura de mama, iertata sa-mi fie necesara precizare.

Intocmai credinciosilor fara biserica si duminica riguros daruita Domnului, si eu iubesc Romania de unde si cum imi iese.

Sarat, cu picioare in fund, la margine de lacrima, cu cap rusinat sau steag pe caciula (aia pe frunte, ce ne face munte!)

Dar intotdeauna, dau jurare, neprefacut!
Nu mint in formulare de lucru si CV-uri cautatoare de munca trebuincioasa si bine retribuita, stau dreapta pana la capat in fata telejurnalelor infractionale cu si despre romani, toc ceapa marunt si izbitor olfactului vecinal, mananc paine de casa si accept dezinteresat pachetele mamei mele.

Tentatie cotidiana, iti vine sa trimiti raului, iadului tot ce te leaga de tara macar de cateva ori pe zi.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


De fiecare ori pe zi cand iti blocheaza auzul si pasul Mercedesul conationalului tau ascultator de muzica Tare (tare proasta, tare decibeloasa, tare in general), de intotdeauna ori cand pomana la forta obtinuta in fata tuturor marilor magazine are ca destinatar un buletin “murdar” intr-o palarie romaneasca.

Tot tentatie cotidiana, iti vine sa trimiti bunului, raiului, tot ce te leaga de tara, macar de cateva ori pe zi. De fiecare ori pe zi cand se aduna in copilul tau si al vecinului (tot ala cu Mercedesul) o pofta de carte cat sa ramana astia de pe aici fara premii intai.

De intotdeauna ori cand toata fata magazinelor lor, caselor lor a avut ca expeditor niste buletine “murdare altfel” intr-o caciula romaneasca (aia pe frunte, ce ne face munte!)

Pentru ca, prin definitie, tara-patrie nu poate fi decat buna. Ca mama!