Shakira, Inna, Evanescence – artişti care au filmat videoclipuri în Barcelona

S-au filmat videoclipuri în Barcelona de toate felurile, unele dintre ele foarte scumpe

Barcelona este un oraş de referinţă în lumea muzicală. Este locul ales de mulţi artişti pentru a da viaţă melodiilor lor. S-au filmat videoclipuri în Barcelona de toate felurile, având costuri uriaşe, cam cât ar fi necesar pentru a construi o altă Vila Olimpica. Ca să ne reamintim importanţa la nivel internaţional a oraşului în care trăim, am făcut o selecţie a celor mai bune videoclipuri fílmate în Barcelona. Lipseşte vreunul?

1. Shakira- Loca

Un videoclip care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Este ceva diferit de stilul cu care ne-a obişnuit Shakira, pentru că, versurile sunt absolut de neînţeles în orice limbă. Acestei domnişoare îi place să ne înveţe să bolborosim versurile melodiei, ceva ce poate fi lejer un fel de blestem ţigănesc din care tot ce se întelege este ‘’loca’’. Aleargă prin oraş pe role şi pe motocicletă, dansează pe stradă, în fântâna arteziană, în mare, în fundal având turnurile gemene de pe plaja Barceloneta. O combinaţie ‘’loca’’ pe care doar Shakira o poate face.

2. My Inmortal-Evanescence

Melodia a ajuns populară în anul 2003 şi este printre puţinele lor piese de succes la nivel mondial. Clipul a fost filmat în toamna anului 2003, în Barri Gotic, mai exact, în Plaza de Sant Felip Neri. Din punct de vedere estetic, clipul este unul reuşit iar mediul în care a fost filmat reprezintă combinaţia perfectă dintre melancolie şi senzaţia de dezolare pe care cântecul vrea să o transmită. Faţa din clip este de fapt o fantomă, iar iubitul ei încă îi simte prezenţa în locurile pe care le-au vizitat împreună.

3. Slow-Kylie Minogue

Un videoclip în care o blonda sexy danseaza ‘’slow’’ întinsă pe un prosop, înconjurată de băieţi cu muşchi, la piscina Bernat Picornell, unde au avut loc multe campionate mondiale de înnot.

4. Inna – Bad Boys

Inna este îndrăgostită de Barcelona. Videoclipul piesei este exclusiv online şi a fost filmat în Barcelona de către Khaled Mokhtar, în zone precum Barri Gòtic, el Port Vell, Poble Nou sau La Barceloneta. O vedem pe Inna pe bicicleta, pe skate sau mergand pe jos, intr-un peisaj urban colorat. Sunt sigură că, daca trăieşti în Barcelona, vei recunoaşte imediat locurile care apar in clipul Innei.