Te gandesti la viitorul copilului tau? Iata cum poti sa-i asiguri banii pentru facultate

Educaţia este unul dintre cele mai importante cadouri pe care i le poţi face copilului tău, pentru a-i oferi un start bun in viaţă. Explorăm posibilităţile pe care un părinte le poate avea pentru asigurarea resurselor financiare necesare educaţiei copilului, de exemplu.

Ca să te asiguri că ai resursele financiare necesare atunci cand va merge la facultate poţi opta din timp pentru o asigurare de viaţă de tip rentă de studii.

Tu decizi cât vrei sa pui deoparte, pentru ce perioadă şi cum vor fi primiţi banii de către copil, în funcţie de propriile posibilităţi şi nevoi.

De regulă durata asigurarii este cuprinsă între 5 şi 20 de ani. Primele de asigurare pot fi plătite anual, anticipat sau eşalonat în rate anuale, semestriale, trimestriale sau lunare.

La finalizarea contractului, copilul va primi banii fie lunar, fie anual, in funcţie de cum a decizi, timp de 4 până la 15 de ani, incepând de la termenul stabilit prin contract, indiferent dacă la acest termen asiguratul va fi sau nu in viaţă.

Astfel te poti asigura că, indiferent de situatie, copilul tau va beneficia de educaţia pe care o doreşti pentru el.

Ce riscuri acopera o asigurare de tip renta de studii?

În cazul pe care l-am studiat astăzi, fiind vorba de o asigurare de viaţă la bază, produsul oferă acoperire şi pentru asigurat – cel care semneaza contractul – şi pentru beneficiar – copilul care va primi renta de studii.

Asigurarea de baza acopera urmatoarele situatii:
-Plata sumei asigurate sub forma de renta de studii, indiferent daca asiguratul va fi in viata sau nu, la termenul de expirare al politei.
-Scutire de plata a primelor de asigurare in caz de deces din accident sau boala infectioasa acuta;

In plus, prin acoperirile suplimentare, te protejezi si de urmatoarele riscuri:
-Deces din accident
-Invaliditatea permanenta totala sau partiala din accident
-Fracturi ca urmare a unui accident
-Arsuri ca urmare a unui accident
-Invaliditate temporara din accident
-Invaliditate temporara din boala


Campanie de informare a publicului realizată cu sprijinul Asirom.