Machiajul pe timp de Vara

Bună duminică, dragele mele

Călătoria noastră în lumea înfrumuseţării a ajuns la epistola “călduroasă” cu numărul 11 iar grupul nostru de prietene s-a mărit considerabil, lucru care mă bucură şi mă motivează să vă aduc informaţii noi şi cât mai utile. Spun “călduroasă” deoarece am ajuns într-una din perioadele frumoase dar care ne şi obligă la o atenţie sporită asupra tenului nostru şi mai ales vorbim despre cum să ne machiem în acest anotimp, în care temperaturile înalte par să dizolve machiajul aplicat necorespunzător.

Aşadar, haideţi să vedem împreună cum reuşim să ne aranjăm un machiaj care să reziste întreaga zi. Primul pas este cel de aplicare a unei baze solide care formează un strat protector cu efect de peliculă între sebum şi fondul de ten, această bază numindu-se primer, o bază care trebuie să fie transparentă pentru a nu schimba nuanţa fondului de ten care va fi aplicat peste aceasta. O altă “unealtă” care ne ajuta pe timp de vară este fondul de ten care trebuie să aibă o textură persistentă, în cazul tenului mixt sau gras recomandarea mea este de a folosi un fond de ten fără ulei(oil-free) care reuşeşte să facă faţă acestor tenuri dificile (eu am ten gras şi ştiu ce dificultăţi întampinaţi în cazul acestui tip de ten).

Mergem mai departe şi aflăm că pudra translucidă are efect de aderare completă asupra feţei, fixând în profunzime baza de machiaj. Iată-ne ajunse şi la sprâncene care ştim că sunt bariere împotriva scurgerii transpiraţiei de pe frunte şi optăm să le fardăm cât mai natural folosind un fard delicat de sprâncene care aderă pielii într-un mod confortabil şi rezistent.

În completarea acestei baze de vară, putem adăuga un rimel waterproof (rezistent la apă) care conturează delicat ochii şi un ruj lichid care ajută la menţinerea buzelor hidratate.

Aşadar v-am povestit despre trucurile pozitive care te ajută să-ţi menţii machiajul pe timp de vara cât mai mult dar să vedem ce trebuie făcut ca acesta să nu treacă în extrema cealaltă şi anume:

Top 3 greşeli de machiaj pe timp de vară

Una din greşelile frecvente este folosirea fondului de ten cumpărat în anotimpul închis şi rece. Se foloseşte greşit deoarece culoarea pielii se schimbă şi diferenţa de culoare va fi evidentă între faţă şi gât.

O altă greşeală este folosirea fardurilor de pleoape închise la culoare pe timpul verii ,folosindu-se culori în nuanţe calde cum ar fi: roz pal, verde, turquoise, evitându-se culori ca gri şi bej închis care sunt culori reci folosite toamna.

O ultimă greşeală dar cu o importanţă majoră este nefolosirea sub baza de machiaj a unei creme cu factor de protecţie potrivită fiecarei persoane, acest lucru aratând expunerea inconştientă la riscuri cum ar fi: arsuri, pete dar şi melanoame-cancerul de piele.

Dupa cum observaţi, şi în această epistolă insist (şi în epistola trecută am făcut menţionări) asupra protecţiei tenului pentru că vreau să rămâneţi sănătoase şi frumoase, voi fiind modelul copiilor voştri.

Duminică frumoasă, plină de Soare şi voie-bună şi ne revedem cu drag la epistola următoare.

A voastră,

Diana Vătafu