Un psiholog aleargă 100 de kilometri pentru un proiect destinat copiilor


Pentru fiecare kilometru alergat, psihologul Adrian Gemănaru va primi din partea fiecărui sponsor câte 10 euro. Întreaga sumă strânsă va fi direcţionată exclusiv pentru proiect.

Sâmbătă, 24 septembrie, Adrian Gemanaru va alerga 100 de kilometri la cel mai cunoscut ultramaraton din Europa: Milau 100km – Franţa. În acest mod, el vrea să adune fondurile necesare demarării unui proiect unic în România – „Spaţiul Senzorial”.

Pasionat de natură şi de copii, psihologul Adrian Gemanaru s-a inspirat din mediul înconjurător şi a pus bazele unui proiect care are ca materii prime nisipul, apa, florile, piatra, lemnul şi îmbină mai multe terapii recunoscute la nivel internaţional în recuperarea copiilor cu diferite deficienţe (Autism, sindromul Down, ADHD, retard etc.). Avantajul acestei terapii este dat de faptul că interacţiunea este indirectă, iar copilul nu o percepe ca pe o comandă, întraga activitate se desfăşoară într-un mod firesc.

satelit televizor

„Am participat la multe conferinţe internaţionale, discut zilnic cu psihologi din multe ţări şi încerc mereu să aduc în România metode care şi-au dovedit eficienţa şi care vor ajuta la sprijinirea copiilor cu nevoi speciale. Printre acestea amintesc: delfinoterapia, covorul şi camera senzorială, terapia canină, pictura cu degetele picioarelor sau participarea pentu prima dată a unui grup de copii speciali la un maraton internaţional. Spaţiul senzorial este, fară doar şi poate, una dintre cele mai noi metode terapeutice practicate în România, iar anul acesta am primit un real ajutor din partea mai multor companii care înţeleg conceptul de responsabilitate socială. Fiecare sponsor va dona 10 euro pentru fiecare kilometru alergat de mine în ultramaratonul de 100 de km, iar toţi banii vor fi redirecţionaţi pentru realizarea proiectului, deoarece sunt tot mai mulţi copii care au nevoie de sprijinul nostru”, a declarat psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului Terapeutic „Marea Neagră”.

Mai sunt doar două zile până la startul cursei iar Adrian declară într-o postare pe Facebook că şi lui i se par prea mulţi 100 de kilometri. Încrezător în dieta pe care a avut-o în această săptămână, doar „fier şi oţel”, psihologul spune că sigur va învinge dacă toate lucrurile se întamplă aşa cum le-a gândit.

Nu ne rămâne decât să-i urăm multă baftă!

Adrian Gemanaru ultramaraton franta
foto:facebook