La Madrid: literatură, jazz și arte decorative


Institutul Cultural Român de la Madrid organizează în capitala Spaniei trei evenimente de amploare.

Astfel, în perioada 26 – 30 septembrie, Institutul participă, alături de celelalte reprezentanțe culturale străine care fac parte din cluster-ul EUNIC Madrid, la organizarea celei de-a V-a ediții a Zilei Europene a Limbilor. Pe lângă deja tradiționalele minicursuri de limbă română, ICR Madrid organizează, în data de 29 septembrie, o lectură din poemele Ioanei Gruia în cadrul unui recital la care vor lua parte și poeți din Polonia, Slovenia, Lituania și Franța, la sediul Institutului Italian de Cultură din Madrid. De asemenea, Institutul va prezenta specialiștilor din lumea editorială mecanismele de sprijinire și subvenționare pe care Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, le pune la dispoziția editurilor internaționale interesate de publicarea autorilor români.

satelit televizor

După succesul de public pe care expoziția Cristinei Bolborea l-a înregistrat la Muzeul Național de Ceramică și Arte Decorative din Valencia, cu peste 37.000 de vizitatori în perioada 17 iunie – 18 septembrie, ceramista intervine cu o serie de lucrări în colecția Muzeului Național de Arte Decorative din Madrid. Zece piese reprezentative vor intra în dialog, în perioada 28 septembrie – 27 noiembrie, cu impresionanta colecție de artă decorativă a muzeului madrilen.

În primul sfârșit de săptămână a lunii octombrie, Institutul Cultural Român de la Madrid susține turneul Cvartetului Elevation Lucian Ban. Astfel, în datele de 1 și 2 octombrie, Lucian Ban, Abraham Burton, John Hébert și Eric McPherson vor concerta în sala Clamores din capitala Spaniei pentru ca turneul să continue în Valencia și Almeria.

lucian ban
Quartetul Elevation Lucian Ban concerteaza la Madrid, Valencia si Almeria

Institutul Cultural Român de la Madrid a reușit să se impună, prin diversitatea și cadența susținută a evenimentelor, ca partenerul de referință pentru instituțiile culturale spaniole și principalul punct de contact al publicului spaniol cu artele românești.

Detalii suplimentare puteți obține la:
Institutul Cultural Român de la Madrid
icrmadrid@icr.ro