Copiii din Braila au înfrumuseţat o parcare


În Braila, din dorinţa de a înfrumuseţa o parcare banală, aproximativ 20 de copii încurajaţi de părinţi au dat o pată de culoare zonei.

Sătui de peisajul dezolant din care face parte şi o parcare din faţa blocurilor, locatarii s-au hotărât să dea o pată de culoare zonei. Cei mai activi şi receptivi au fost bineînţeles copiii. Considerând totul ca o joacă, cei mici s-au înarmat cu o pensulă şi cu diferite cutii de vopsea albă, roşie, albastră, verde şi galbenă şi au început să vopsească rând pe rând pavajul din piatră cubică, astfel încât locul destinat parcării autoturismelor să semene cu un covor cu motive tradiţionale.

braila copii

Unii dintre cei care treceau pe stradă s-au oprit pentru un timp şi au admirat şi chiar fotografiat activitatea copiilor, dar prichindeii erau prea ocupaţi ca să observe asta. Erau hipnotizaţi de joaca de-a coloratul.

satelit televizor

De această iniţiativă a locatarilor s-a arătat încântat şi primarul Marian Dragomir care a fost prezent la activitate şi chiar a dat o mână de ajutor la colorarea parcării alături de locatari.

braila 4

Deşi au lucrat din proprie iniţiativă şi voluntar, orice muncă are şi o răsplată. Primarul Brăilei a anunţat că munca lor va aduce roade în zonă. Activitatea lor va fi premiată de către primărie prin reamenajarea parcului de joacă şi montarea unui ansamblu modern.

“În Brăila la blocurile B23, B24, B26, B19 un grup de oameni deosebiţi, mulţi copii extraordinari şi un proiect superb. Primăria va premia activitatea lor prin reamenajarea parcului de joacă şi montarea unui ansamblu foarte modern.

braila 5

Proiectul este 100% concepţia unui grup de tineri. Eu am venit doar să ajut şi să încurajez această iniţiativă prin reamenajarea parcului de joacă şi montarea unui ansamblu de joacă modern. P.S. – recunosc, am vopsit şi eu”, a spus Dragomir.

La sfârşitul lucrării, copiii s-au fotografiat cu munca lor, mândri că s-au jucat şi au şi adus un suflu nou în cartier.

braila 2