Mă scoate şi pe mine cineva la film?


Invitaţia la film pentru 50 de liceeni clujeni a fost făcută de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţene Cluj, în colaborare cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Cluj.

Îmi amintesc cu drag de vremurile când eram elev şi nu aveam de muncă. Aveam prieteni care doar voiau să nu se ducă singuri la film. „Hai, nu mă lăsa singur. Îţi fac eu cinste”.  În spiritul civic al românului de rând, atunci când ţi se oferă ceva gratis, accepţi. Chiar dacă nu aveai dreptul să alegi tu filmul, că de, era „cinste”, măcar ieşeai din casă şi vedeai un film.

Vremurile acelea au apus demult. A venit vremea când m-am apucat eu de muncă şi a trebuit să întorc favorurile de la vremea respectivă. Acum a venit rândul meu să aleg filmul care îmi place.

Dar cum ar fi să primeşti o invitaţie la film de la un poliţist? Pentru 50 de liceeni clujeni a fost o experienţă asemănătoare. Au fost invitaţi la film dar nu ei au ales filmul, ci filmul a fost ales de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, în colaborare cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Cluj. Poliţiştii au fost cu elevii la film, organizând o activitate preventivă prin care au interacţionat cu tinerii.

Cinema Mărăşti din Cluj-Napoca a fost locaţia aleasă, iar proiecţia de film a avut ca temă prevenirea traficului de persoane, activitate la care au participat peste 250 de elevi de liceu din Cluj şi din împrejurimi.

Această activitate a avut drept scop informarea şi educarea tinerilor cu privire la fenomenul traficului de persoane şi consecinţele negative ale acestuia, în vederea adoptării unui comportament preventiv.

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” este la cea de-a unsprezecea ediţie şi se derulează anul acesta la nivel naţional de către Poliţia Română în perioada 26-30 septembrie.

Pentru sensibilizarea cetăţenilor în legătură cu importanţa prevenirii criminalităţii, poliţiştii vor organiza activităţi de informare şi distribuire de pliante în scopul prevenirii furturilor din locuinţe şi a înşelăciunilor, a infracţiunilor comise cu violenţă, precum şi pe linia siguranţei rutiere.