Super Luna – Un fenomen unic – Locuri din Barcelona de unde poti vedea SUPER LUNA


Astăzi se va vedea pe cer cea mai mare și strălucitoare lună, o „ Super Luna ” care nu s-a mai văzut din 25 ianuarie 1948.

Este un fenomen special care merită să fie văzut dintr-un loc special, bineînțeles. Săptămâna aceasta nu putea să înceapă mai bine. Astăzi, după ora 18, după-amiază, dacă norii ne permit, ne putem bucura de cea mai mare și mai strălucitoare lună. Un fenomen de acest fel nu poate fi trecut neobservat de către iubitorii de astronomie dar nici de către cei care vor să aibă în această seară o întâlnire romantică sub clarul lunii.

Vă prezentăm câteva locuri din Barcelona de unde se poate admira „super-luna”.

 Búnkers del Carmel De obicei, această locație oferă o panoramă incredibilă a orașului. Imaginați-vă acest peisaj împreună cu luna imensă care va ilumina cerul. Este un loc aglomerat, frecventat de localnici așa că vă recomandăm să mergeți din timp.

super luna carmel


Plaja Chiar dacă știm că este un loc mai puțin original, nu trebuie să eliminăm plaja de pe lista locurilor unde puteți admira super-luna. Ținând cont că plaja Barceloneta va fi foarte aglomerată, puteți merge în Sitges sau într-unul din orașele de pe coasta Maresme, cum ar fi Vilassar de Mar, Calella sau Mataró.

super luna plaja


Tibidabo Orice punct înalt al orașului este ideal pentru a contempla luna, iar dacă nu este poluat este și mai bine. Vă recomandăm Torre de Collserola dar și oricare dintre atracțiile parcului.

super luna tibidabo


Observatorul astronomic Fabra Ce punct din Barcelona ar putea fi mai bun pentru a admira super luna decât un loc specializat ? Dacă mai poți găsi vreun loc liber, te sfătuim să admiri luna din restaurantul Sopara amb Estrellas din incinta observatorului.

super luna fabra


Sierra del Montsec (Lleida) Nu este chiar atât de la-ndemână precum locurile anterioare, dar dacă vrei să mergi într-un loc cu adevărat magic acesta este locul ideal din punct de vedere al cerului senin. Putem spune chiar că este printre cele mai bune locuri din Spania în ceea ce privește observatea fenomenelor astronomice.

super luna lleida

În localitatea Àger se afla cel mai important telescop, observator și bineînțeles un planetariu.

sursa foto: barcelona-secreta