A doua etapa a donatiei de carte romaneasca

Donația de carte românească catre Biblioteca Publică din Catalunya care va avea loc sâmbătă, 3 decembrie 2016, aflată anul acesta la a 2-a ediție, este continuarea programului prin care Asociatia Cultural Rumana din Sabadell (ACROS) își propune să contribuie la sporirea fondului de publicații în limba română aflat la dispoziția oricărui cititor, oriunde, în geografia catalană, ar fi prezent.

satelit televizor

Particularitatea sistemului public de biblioteci integrate este aceea că la oricare dintre multele filiale răspândite pe întreg teritoriul, se poate solicita un titlu din fondul de carte, indiferent dacă în acel moment cartea respectivă este sau nu prezentă fizic pe raft, în 24 de ore abonatul o poate primi. Aceasta face ca odată intrate în baza de carte centrală, cărțile să poată fi disponibile oricui, oriunde.

A doua donatie de carte în limba română către Biblioteca Publică din Catalunya are loc sâmbătă, 3 decembrie 2016 la Biblioteca Vapor Badia din Sabadell

Intenția organizatorilor este de a angrena cât mai mulți membri ai comunității în acțiunile organizate drept pentru care evenimentul va fi unul deschis, la care suntem invitați cu toții.

„Revenim! Reușita primului act de donatie ne-a incurajat sa organizam un al doilea eveniment in acest sens. Cu aceasta ocazie, ne adresăm în special celor mici, generației de români care s-au născut și cresc aici, generație căreia îi apropiem cultura și tradițiile românești prin cărți scrise în limba română” spune Robero Vâlsan, președintele asociației.

„Inițiativa și-a făcut ecou în rândurile diferitelor instituții, atât din Romania cât și de pe plan local, care au dorit să ne însoțească în acest act, aducandu-și fiecare aportul. Până în acest moment ni s-au alăturat Institutul Cultural Roman, Editura ARCB Bucuresti, Primăria Orașului Sabadell, Parohia Ortodoxa din Sabadell, revista Robarna, scriitoarea spaniola Irene Lado, Biblioteca Vapor Badia de Sabadell, Chef bucatarie traditionala Anca Cucu si Pasteleria A Casa” se mai precizează în comunicatul primit la redacție.

La evenimentul de pe 3 decembrie, ACROS își propune să invite pe toți membrii comunității, asociații și instituții pentru a petrece o activitate în familie.

Locația evenimentului aici