10 minciuni (nevinovate?) pe care toate le spunem la prima intalnire


Știm că nu o faci intenționat dar întotdeauna (ÎNTOTDEAUNA) „îmbunătățești” realitatea.

Aici este decalogul minciunițelor cele mai comune în universul „prima întâlnire”.

“Bună, mă cheamă Teodora”, o să fie singurul adevăr care va ieși din gura mea la o „ prima intalnire ”. Și poate câți ani am.  Și da, judecați-mă dacă vreți, dar știți că am dreptate, nici una dinte noi nu ar vrea să petreacă o prima intalnire cu un potențial „viitor ceva” conectată la un detector de minciuni. Nevinovate, e adevărat.

detector de minciuni
S-ar întâmpla ceva asemănător cu asta?

Să provoci o primă impresie și să corespunzi imaginii pe care se presupune că o caută cealaltă persoană ne poate provoca la „obligația” de a folosi un set de minciunele (nevinovate, întotdeauna nevinovate). Nouă și lor, atenție, nici ei nu se lasă mai prejos. Despre ei altădată, astăzi vorbim despre pachetul standard de minciunele cu care oricare bună domnișoară este mai mult decât familiarizată. O serie de adevăruri pe jumătate sau ușor înfrumusețate, pe care, pe urmă, avem noi grijă să le dregem.

pinochio
S-ar întâmpla ceva asemănător cu asta?

Așa că, profit că suntem între noi și nu ne ascultă nimeni, vă las aici 10 minciunele cele mai utilizate de o femeie la o primă întânire, îmi spuneți pe urmă dacă vă sună…

1. „Am pus pe mine primul lucru care mi-a venit la îndemână”

Mda… Primul lucru pe care l-ai prins după ce ai probat toată garderoba ta, a surorii tale, a vecinei și a celei mai bune prietene. Te înțelegem, draga mea. Nu am vrea ca posibilul viitor tată al copiilor tăi să creadă că dai mai multă importanță decât are primei întâlniri. Dar o faci. Partea bună este că bărbații de obicei nu dau o ceapă degerată pe modă. Lucru care convine de minune, așa nu o să înțeleagă cum te-a costat trei ore și jumătate să alegi o pereche de pantofi minunați dar comozi  care să combine perfect cu geanta. Totul cu ochii de 536 de ori în aplicația „Vremea” din telefon ca să poți stabili dacă porți jachetă, sacou sau palton. Dar da, un rezumat corect ar fi că ai pus pe tine primul lucru care ți-a venit la îndemână.

dulap
căutarea veșmântului perfect începe cu altă minciunică: “Nu am nimic să pun pe mine”.

satelit televizor

2. „Nu ies foarte mult”

După DEX, „mult” este un adjectiv indefinit care vrea să zică „abundent, numeros sau intens”. Surpriză! Aia cum că nu ai multe întâlniri e ca și cum ai spune că nu ai multe perechi de pantofi…

catel incaltat
dacă până și cățelul tău îi are pe ai lui…

În plus, să te salute pe nume chelnerul și să îți facă cu ochiul, nu ajută după cum nu ajută nici să îți spună cu voce joasă „poate de data asta ai noroc”. Așa că, ori schimbi restaurantul ori îi dai un ciubuc chelnerului să tacă din gură și să fie puțin mai discret.

mai mult vin
În felul ăsta te asigură că ai paharul plin tot timpul. Pentru puțin.

3. „Nu beau prea mult”

Dacă te referi la faptul că nu bei mult în sensul că nu te hidratezi suficient, am putea accepta porcul ca animal de companie. Fără îndoială totuși știm că nu te referi la miraculosul lichid numit apă. De acord că nu ai vreo problemă cu alcolul însă ridică mâna dacă în ultima lună de zile nu ai uitat măcar odată numărul paharelor, în tipica seară când ai ieșit să dai doar o tură prin oraș. Vai, nu văd nicio mână ridicată. Ce coincidență!

pahar mare
Dar dacă paharul se întâmplă să fie extra-mare….

Și se învârtea camera cu tine când ai ajuns acasă, hmm?

lady gaga
Nu te judecăm

4. „Mănânc de toate”

„În afară de problemele pe care le am cu tot ce este verde, cu varza, cu sucul de ananas, carnea, pastele dacă nu sunt făcute de mama, cu peștele și tot ce vine în conservă, cu nucile mai ales că sunt alergică și mă umflă ca pe un balon, cu înghețata de căpșuni, brânza de vaci sau cașcavalul aerat, cu salata, hot-dog și hamburgerul dacă nu au ceapă caramelizată …” Clar, mănânci practic de toate … care îți plac.

veverita
Până și veverițele mănâncă mai variat decât tine…

5. „Știu să gătesc”

În mod sigur că asta vine de la înțelepciunea populară cu care te bombarda bunica: „Dragostea bărbatului trece prin stomac, fata mea”. Însă asta pe tine te lasă rece (și pe bună dreptate). Când îți faci o omletă porți mănuși de bucătărie până la coate, ochelari de soare, un impermeabil și te îndepărtezi 5 metri de tigaie. Dar da, știi să gătești. Mda. O afirmație care ar putea fi adevărată dacă decongelarea pachetelor de la mama și aplicația Just Eat în telefon s-ar considera bucătărie creativă. Dar nu. Acceptă, dacă ai fost aproape, aproape să-ți cumperi o oală sub presiune și să urmărești un episod din Master Chef, asta nu te convertește într-un guru al bucătăriei.

homer
Ție ț-i se ard până și cerealele…

6. „Stai liniștit, nu am să le povestesc nimic prietenelor mele”

În momentul ăsta, vrei să spui, nu? Chiar dacă în timpul cât dumnealui o să se ridice un moment cât să meargă la baie ai să te grăbești să trimiți un Whatsapp de grup. Ne pare rău dar căutarea continuă de date pe care să le împărțim cu prietenele lucru pe care mulți îl denumesc pe nedrept bârfă face parte dintre lucrurile pe care le facem cu mare plăcere.

birfa
Amin, Nicki.

7. „Iubesc să fac sport”

În liceu te alegeau ultima până și la șotron iar urcatul scărilor crezi că este cel mai mare efort fizic căruia îi poți face față la vârsta ta. Calul cu mânere a fost coșmarul tău și, mult timp, ai crezut că „running” e numele unui club la modă. Dacă nu vrei să minți, schimbă fraza cu: „îmi place sportul”. Dacă îți dai seama, aici nu spui că tu intri în contact cu el ci că te gustă ca și concept. Ce interpretează el nu o să fie vina ta. Pentru puțin.

mel b
Să spui că ești mare iubitoare de arte marțiale, nici atât nu merge.

8. „Nu suport să pierd timpul dormind”

Dacă ai putea cere o minune ar fi să poți dormi ca ursul. Și nu pentru că ai o grămadă de planuri. Pur și simplu pentru că patul tău și tu ați legat o frumoasă relație în care el îți oferă afecțiune, dragoste și comoditate. Ca să nu uităm de siesta de 5 ore pe canapeaua ta iubită învelită în păturica moale ce se mulează atât de plăcut pe brațele tale. Dar că da. În fond te nemulțumește profund să dormi atât…

siesta
A trebuit să întrebi asta după un „festival de somn” de două zile?

9. „Nu îmi place să merg la cumpărături”

Este o minciună care, analizată sintactic ar putea fi un adevăr. La fel ca în cazul sportului, amănuntul este că nu ai specificat la ce tip de cumpărături te referi. Ce nu știe dumnealui este că tu vrei să spui că nu mergi la cumpărături la alimentară, sau la băcănie, nici la aprozar… Dar este adevărat că mergi zilnic la Zara să vezi ce au adus nou și că în fiecare dimineață treci în revistă prețurile din Corte Ingles.

shopaholic
Înțelegem.

10. „Cu foștii am rămas prieteni”

I-ai blocat pe Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, Whatsapp… și ai cerut Google Maps să le elimine adresele din aplicație. Treci pe trotuarul celălalt când îi vezi iar de fiecare crăciun le dorești ca actualele logodnice să îi lase de proști în fața altarului. Poate că undeva, departe, pe o planetă îndepărtată, asta se numește prietenie dar la mine în cartier sau la tine, nu.

te urasc
Dacă te vezi obligată să îi saluți, asta este cel mai drăguț lucru de care ești în stare …

Și ca bomboana de pe tort, minciuna cea mai veche din lume. Istorica …

… „Nu caut ceva serios”

¡Daa, sigur! cine știe? Nu închide o poartă când încă nu ai deschis-o de tot. Tâmplăria nu a fost niciodată punctul meu forte, însă cred că mă înțelegeți, nu? În lumea întâlnirilor important este să ai multe și variate, la fel ca lenjeria. Sunt unele care vor fi amuzante și excitante gen Victoria s Secret și altele care vor fi întunecate sau terne. La fel ca viața, întâlnirile sunt o loterie. Joacă!

intilnire
Iar dacă repetați experiența și mai bine.