„Telefonul de ajutor”, in Oltenia


Cazurile pot fi sesizate la numărul telefonic 0800 800 149.

Asociaţia de Consultanţă şi Consiliere Economico-Socială Oltenia (ACCES), a lansat campania “Telefonul de ajutor”, o linie gratuită unde toți cei care au nevoie de ajutor în perioada Crăciunului, a Revelionului, dar și după sărbători, pot suna și vor fi asistați de un specialist în terapie și consiliere.

„Având în vedere accentuarea condiţiilor dificile de trai ale familiilor din mediul rural, invităm toate primăriile din judeţul Dolj să disemineze toate informaţiile cu privire la Telefonul de ajutor, în cadrul comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea”, a declarat Andreea Niţă, preşedintele ACCES.

Nici nu a fost bine lansată această campanie, că oamenii care provin din medii dezavantajate au și început să sune și să ceară ajutorul specialiștilor.

satelit televizor

„Toate cazurile acestea se confruntă, în mare, cu aceeaşi problemă: excluziunea din viaţa normală a societăţii pentru persoanele care provin din medii dezavantajate. În acest sens, toate cazurile sesizate la numărul de telefon 0800 800 149, vor fi înregistrate şi preluate ulterior de specialişti în terapie şi consiliere”, a menţionat preşedintele ACCES Oltenia, Andrea Niţă.

Cei care sună la cei de la ACCES sunt oameni cu o viață grea. Este și cazul Oanei B. Iată povestea ei:

“Mă numesc Oana și am 21 de ani. Am fost abandonată de mama la 6 luni si tata a știut doar sa bea. Eu am fost crescută de bunicii mei si am reușit sa duc la capăt doar 8 clase. La 15 ani tata m-a căsătorit cu un bărbat cu 10 ani mai mare ca mine care mă maltrata și venea doar băut acasă. Din acea relație a rezultat băiețelul care acum are 5 ani și e în grupa mare la grădiniță. M-am despărțit de tatăl băiatului la doar un an după ce am născut și copilul l-am crescut singură. Acum sunt cu un băiat de 20 de ani, Costel, care are grijă de noi cum poate, deoarece în luna ianuarie anul acesta a avut un accident și a suferit o intervenție chirurgicală la coloană și la bazin. Din acest motiv nu poate urina normal, având nevoie permanentă de cateter urinar, iar în coloană are inserată o tijă metalică. Așa cum este Costel acum, tot mai găsește câte ceva de muncă pentru câte 50 de lei pe zi. Aș merge și eu la muncă, dar nu am cu cine lăsa băiețelul și nu ar avea cine sa îl ducă la grădiniță și să-l ia. Bunicii mei sunt prea bolnavi ca să pot apela la ajutorul lor.”

telefon de ajutor