Noul consul numit la Barcelona: Manuel Plesa


Noul Consul general al Romaniei la Barcelona este Manuel Plesa

Numit în ședința din 21 Decembrie 2016, își va prelua atribuțiile la sfârșitul lunii februarie 2017. Manuel Plesa a fost consul general al României pentru Andalucía, Murcia, Ceuta și Melilla, având experiență diplomatică deasemenea în Turcia unde a fost consilier economic. Considerat a fi un diplomat suficient de capabil pentru un post delicat cum este cel din capitala Catalunyei, Barcelona, Marcel Pleșa este un fost sportiv de performanță care a avut și atribuții de specialist în probleme agricole la Comisia de Agricultură de la Camera Deputaților, condusă de Nini Săpunaru.

satelit televizor

În declarația de avere de la Camera Deputaților din 2015 figurează o casă de aproximativ 350 mp, terenuri de aprox 2 hectare în Focșani, și datorii curente de aproximativ 150.000 euro.

Îi urmează în funcție doamnei Geanina Mihaela Boicu, vicepreşedinte PSD Diapora în Spania, care a fost rechemată la București în urma îndeplinirii mandatului de patru ani de Consul General al României la Barcelona. Geanina Boicu a fost din 2005 director economic la o firmă cu sediul social în Barcelona, având ca domenii de activitate construcţii, restaurante şi transport, iar din octombrie 2010 este şi vicepreşedinte al PSD Diaspora, după ce în 2008 a fost preşedinte PSD Barcelona. Ea a candidat la alegerile din 2009 pentru Parlamentul European și, potrivit declarației de avere depuse la acel moment, deținea, printre altele, o casă în Costa Rica.