Sebastian Ghita nu poate fi arestat preventiv in lipsa

Sebastian Ghita nu poate fi arestat preventiv in lipsa

Trimite și altora


Înalta Curte de Justiție a stabilit că Sebastian Ghiță nu poate fi urmărit sau arestat în lipsă

Hotărârea, care pentru unii poate părea cel puțin ciudată, a fost dată astăzi. Sebastian Ghiță a pierdut imunitatea parlamentară la alegerile recente, când nu a reușit să obțină, împreună cu partidul pe listele căruia a candidat, voturi suficiente pentru a obține o nouă imunitate parlamentară, vitală pentru libertatea sa.

satelit televizor

Un client notoriu al sistemului, a beneficiat, prin firmele pe care le controlează, de contracte multimilionare în euro cu statul. Există suspiciunea că a câștigat licitații trucate, furnizând aplicații informatice inutile administrației publice din România. De asemenea se crede că ar fi profitat de influența pe care o avea pentru a-și asigura controlul asupra datelor personale a milioane de români.

Sebastian Ghiță, asupra căruia planează acuzații foarte grave, este fost mebru al comisiei de control al SRI, cu acces la informații sensibile privind siguranța națională, dat dispărut din ziua imediat următoare alegerilor, nu s-a prezentat la audierile ordonate de procurorii care se ocupă de caz.

...

Sebastian Ghiţă ramane sub control judiciar fără a avea dreptul de a părăsi ţara. Acesta ar trebui să se prezinte mâine la sediul poliţiei din Ploieşti pentru a îndeplini măsurile controlului judiciar, dar este dat dispărut încă de săptămâna trecută, atunci când şi-a pierdut imunitatea de deputat ca urmare a finalizării mandatului.


Trimite și altora