Sarbatori in Rate


Când vine vorba de sărbători și cadouri, românii nu se mai uită la bani. Costul mediu pentru ziua de revelion este estimat la aproximativ 1.500 de lei.

“O dată în an este Revelionul”. Pe această idee se bazează majoritatea românilor care vor ca această sărbătoare să nu îi prindă nepregătiți. Fie că au făcut economii din timpul anului, fie că își fac credite la banci sau se împrumută la prieteni, Revelionul nu-i va prinde nepregătiți. Bugetul mediu alocat pentru noaptea dintre ani este de 1.500 de lei.


Românii au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Alex Făraru este din Iași. Este al treilea an la rând când acesta își face un credit la bancă pentru a putea acoperi cheltuielile pentru sărbători.

“Ținând cont că nu pot strânge o sumă atât de mare pentru cadouri și pentru masa de sărbători, îmi convine să fac un credit la bancă și să plătesc lunar rata. Anul acesta am luat un credit de nevoi personale de 3.200 lei. Creditul este pe un an și plătesc pe lună 310 lei”, ne-a spus Alex.

Alți români, tot prin rate își fac concediile. Sunt extrem de mulțumiți că nu plătesc toată suma de-odată, ci au posibilitatea să o achite în trei rate. Salvator pentru unii este al 13-lea salariu.

“Am găsit o croazieră combinată cu un sejur. 4 nopți pe vas, 4 nopți sejur. O experiență unică, fiecare își dorește să ajungă pe vas. Este un vas renumit, totul lux. Mi-a convenit că plătesc în rate. Tuturor ne convine să nu dăm banii o dată. Nu ai nevoie să dai foarte mulți bani din buzunar ca să ai siguranța că vacanța îți este promisă”, a declarat Andreea Popescu, una dintre cliente.

“Sunt cereri să plătească în rate. Au al 13-lea salariu, mai ales în aceste interval, Crăciun – Revelion. Avansul este foarte mare, de 50%. Atunci clienții solicită un avans de 30%, încă o diferență până în noiembrie de 20% și diferența în decembrie. De obicei oamenii trecuți de 50 de ani plătesc avansul mai mare, iar tinerii plătesc vacanțele în 3 rate”, ne-a spus Cosmina Vladu, director marketing agenție de turism.

Praga, Viena sau Budapesta rămân în continuare în topul preferințelor românilor. Cei care au rămas în țară, aleg și de data aceasta Poiana Brașov sau Maramureș.