8 martie – ziua femeii ca o conventie comerciala


Acum se uită prin locurile unde erai tu. Nu mai e nimeni. Îi este dor. Îi este dor de tine și de prostiile tale. Dar tu o suni doar de 8 martie și de ziua ei de naștere.

  • Maică-ta n-are neapărat nevoie de floarea ta. Maică-ta n-are nevoie de o zi declarată pe an în care să o suni dar e bună și asta de astăzi. 

Ar avea nevoie de fapte, nu doar de cuvinte. Dacă voia cuvinte, deschidea o carte. Dar ea te înțelege. Ea are răbdare. Ea e cea care tace și așteaptă o veste de la tine. Ea nu insistă. Ea s-a resemnat de mult. Acum i-au mai rămas doar amintirile cu tine când erai doar un plod. Unul care făcea boacăne și trebuia să stea mereu cu ochii pe tine.

De ce am avea nevoie de o anumită zi pentru a ne cinsti mama? Altfel am uita s-o facem? Îmi place de mama că nu ține la o zi anume în care marketing-ul explodează și bișnițarii își freacă mâinile. Drept pentru care, ziua de 8 martie este o zi obișnuită pentru noi. În plus, sărbătorile acestea internaționale fac și atât de mult rău… Sunt persoane care nu mai au pe cine sărbători, iar ziua de 8 martie nu face altceva decât să retrezească amintirile adormite până nu demult. Dacă ar fi după mine, am desființa sărbătorile astea de “fațadă”.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Mamele trebuiesc prețuite în fiecare zi. N-ar trebui să existe o zi internațională, ar trebui să fie declarat tot anul ca fiind “anul mamei”. Niciodată nu mi-a plăcut comercialul. Să faci din ceva frumos, comercial. Să strici frumosul. De aceea, cu toată responsabilitatea vă spun, eu nu sărbătoresc nicio zi a mamei sau a femeii. Mama are parte de atenția mea zilnic.

Cunosc pe cineva care este plecat în străinătate, iar mama lui e singură aici. O sună doar de Crăciun și de Paște. Câteodată își mai amintește și de 8 martie sau ziua ei de naștere și o sună. N-o ajută cu absolut nimic și a uitat de ea. Ce o simți mama aceea în inima ei? Are nevoie de o floare de 8 martie? Are nevoie de 100 E? Nu are nevoie de nimic din toate astea. Are nevoie să nu fie uitată. Te-a crescut până ți-ai luat zborul și dus ai fost. Nu suntem păsări să zburăm din cuib, să ne facem noi propriul cuib și să uităm de părinți. Suntem oameni. Avem rațiune. Cel puțin, ar trebui să avem.

Fă din ziua mamei sau a femeii doar o oarecare zi în care îi arăți că ești lângă ea. Iar pentru cei ce nu mai aveți mamă, fiți voi mame pentru alții care au nevoie. Veți retrăi bucuriile de atunci.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook.