Ora Pamantului – Stinge un bec asta seara


  • Stingem un bec între 19,30 și 20,30

‘Ora Pamantului’ este cel mai mare eveniment cu participare cetațenească dedicat mediului ambient de pe planetă. Organizată în fiecare an de WWF constă în acțiunea de stingere a luminilor timp de o oră pe tot pământul cu scopul de a reduce consumul energetic facilitând planetei un moment de odihnă. Multe dintre marile monumente din lume vor stinge luminile astăzi, printre ele Turnul Eiffel sau Piramidele din Egipt.

digi dolce focus 2017

Orașele joacă un rol fundamental în lupta contra schimbărilor climatice și, conștiente de asta, s-au alăturat mișcării și vor stinge luminile astăzi:  la Sagrada Familia, la Alhambra, la Basílica del Pilar, el Palacio Real sau la Plaza del Obradoiro. Capitalele de provincie din Spania:  Almería, Huesca, Albacete, Ávila, Zamora, Valencia, Castellón, Pontevedra, Bilbao, San Sebastián și Melilla. Unele dintre localitățile participante, cum sunt Móstoles și Alcalá de Henares sau Fuengirola (Málaga), vor dedica toată ziua activităților de sensibilizare cetățenească iar altele, cum este Puente Genil (Jaén), vor sta practic pe întuneric o oră astăzi de la 19,30. Primarii și-au arătat de asemenea disponibilitatea de a se alătura mișcării, cum sunt cel din Viladecans (Barcelona), Carles Ruiz, sau primărița de la Madrid, Manuela Carmena, care au și participat la realizarea unui scurt video în care îi vedem stingând lumina.

WWF îndeamnă orașele care încă nu s-au alăturat mișcării să o facă iar primarii acestora să filmeze propriile acțiuni de stingere a luminii pe care să le urce în rețelele sociale cu haștagurile #YoApago25M y #HoraDelPlaneta.

Această mișcare colectivă își are originile în orașul australian Sidney unde s-a produs prima dată întreruperea voluntară a luminilor în martie 2007. Astăzi mișcarea mobilizează aproape 7.000 de orașe din lume și în jur de 1,3 miliarde de persoane din 152 de țări de pe 5 continente. Și tu, stingi o lumină astăzi?