Filmul ‘Caini’ de Bogdan Mirica a primit sase premii la Gala Gopo de ieri

Filmul ‘Caini’ de Bogdan Mirica a primit sase premii la Gala Gopo de ieri

Trimite și altora


  • Vedem astă seară ‘Caini’ la Barcelona – Filmoteca de Catalunya de la 20,00 – link locație/detalii
  • Bogdan Mirică va face prezentarea filmului său care deschide Ciclul Filmului Românesc la Barcelona

Lungmetrajele ‘Caini’ și ‘Sierranevada’- cele mai multe premii la Gala Gopo 2017

bogdan mirica

Șase premii la Gala Gopo a primit filmul ‘Caini’, în regia lui Bogdan Mirică, pentru Cel mai bun actor într-un rol principal — Gheorghe Visu, Cel mai bun actor într-un rol secundar — Vlad Ivanov, Cea mai bună imagine — ex aequo Andrei Butică și Marius Panduru pentru filmul „Inimi cicatrizate”, Cel mai bun sunet — Sam Cohen, Sebastian Zsemlye, Herve Buirette, Cea mai bună muzică originală — Codrin Lazăr, Sorin Romanescu și Cel mai bun film de debut — Bogdan Mirică.

dragos-bucur

„Când au fost anunțate nominalizările, producătoarea filmului, Marcela Ursu, mi-a trimis un mesaj în stilu-i caracteristic: ‘Nu o să iei absolut nimic, o să ia tot Cristi (n.r. Cristi Puiu) și Cristian (n.r. Cristian Mungiu)’. Le mulțumesc că nu au participat la categoria asta”, a spus, cu umor, Bogdan Mirică când a primit premiul pentru Cel mai bun film de debut.

digi dolce focus 2017

Cel mai dorit trofeu la Gala Premiilor Gopo desfășurată marți seară la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București, Premiul Gopo pentru Cel mai bun film de lungmetraj, a fost câștigat de pelicula „Sierranevada”, în regia lui Cristi Puiu.

Premiul publicului, pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de box office în 2016, a fost acordat, la ediția din acest an a Premiilor Gopo, pentru două filme — „Selfie 69” în regia Cristinei Iacob, care a avut 133.207 spectatori și încasări de 2.296.771 lei, și „Două lozuri” în regia lui Paul Negoescu, ce a avut 127.513 spectatori și încasări de 2.403.355 lei.

Premiul pentru întreaga carieră i-a fost oferit, la ediția din acest an, actorului Ion Dichiseanu.

ion dichiseanu

„Îți creează un oarecare disconfort să începi să îți lauzi un coleg. Am intrat pe net și am găsit: număr filme, multe, număr de piese de teatru, foarte multe, număr de femei pe care le-a iubit … câte locuri sunt în sala asta? Număr de femei care l-au iubit … Doamnelor și domnilor, bunul meu prieten, Ion Dichiseanu”, a spus actorul Constantin Cotimanis în prezentarea făcută lui Ion Dichiseanu.

„Știți că mă simt bine? Vă iubesc, am venit cu dragă inimă și, mai ales, eu l-am cunoscut pe Gopo. (…) Le mulțumesc organizatorilor că s-au gândit să îmi ofere acest premiu. E o vorbă franțuzească: mai bine mai târziu decât niciodată”, a spus Dichiseanu la primirea statuetei Gopo. El a povestit totodată că în curând va începe lucrul la un film cu regizorul Toma Enache și s-a declarat încântat că va juca alături de actori din tânăra generație.

Premiul pentru întreaga activitate i-a revenit actorului Valentin Uritescu. Distincția i-a fost înmânată de Claudiu Bleonț.

valentin uritescu

„Eram în anul întâi de facultate, când am debutat în cinematografie, în filmul lui Gopo ‘S-a furat o bombă’. Aveam o singura replică — ‘Să mergem’. Au trecut peste 50 de ani și acum, uite, Gopo. Bine ai venit în sufletul meu și mulțumesc”, a spus Valentin Uritescu.

Premiul special al ediției de anul acesta a fost acordat unui profesionist al efectelor speciale și pirotehnice — Constantin Petre. El nu putut fi prezent la gală din motive medicale, a precizat prezentatorul galei, actorul Alexandru Bogdan.

Printre cei care au înmânat premii la Gala Premiilor Gopo s-au numărat Margareta Pâslaru, Matei Dima, Diana Cavallioti, Mircea Postelnicu, Ionuț Grama, Cristina Flutur, Smiley, Raluca Aprodu, Tudor Aaron Istodor, Magda Catone, Ana Ularu, Dana Dogaru, Marian Ralea, Claudiu Bleonț și Victor Rebengiuc.

Gala Gopo a avut și un moment ”In memoriam” pentru oamenii de cultură care au murit în 2016, actorii Radu Beligan, Marin Moraru, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Paula Sorescu, Dinu Ianculescu, Theodor Danetti, George Alexandru, Ioan Gyuri Pascu și regizorii Ion Truică și Radu Gabrea.

corespondență: Agerpres


Trimite și altora