4G pe WC-ul din fundul curţii

      Vine căldura şi începem să ne facem planuri de vacanţă. Ne gândim la vacanţele care urmează să le petrecem în ţară şi ne amintim lucruri. Unul dintre ele ar fi WC-urile de la ţară, cele din fundul curţii.

     Doar una din cinci case de la ţară are toaletă, arată studiul „Condiţiile de viaţă ale populaţiei din România“, realizat de Institutul Naţional de Statistică. Românii sunt în proporţie de 97% proprietarii caselor în care locuiesc. Totuşi puţini au grijă de locuinţe, peste 70% fiind deteriorate.

     La atâţia ani de la Revoluţie, satul românesc pare mai aproape de Evul Mediu decât de modernitate. Studiul „Condiţiile de viaţă ale populaţiei din România” arată că, banala toaletă a rămas un lux pentru cele mai multe gospodării din mediul rural, 80% din locuinţe având WC-ul în fundul curţii.

     Oamenii de la ţară, fie vremea cat de rea, merg în fundul curţii în România secolului XXI, într-o ţară europeană şi democratică pe deasupra. Ce poate fi mai democratic decât asta!?

     Peste 50% dintre români folosesc apă scoasă din fântâni, fără a şti dacă apa este cu adevărat potabilă.

cocioaba     Mulţi care au muncit şi muncesc în străinătate încropesc să îşi facă o baie în casă, pentru ca au vazut pe unde au umblat că este indispensabilă. Mulţi însă rămân la buda din curte.

     Ştim, în ziua de azi e greu să şi mănânci, nu mai contează unde te duci după! Faţă de alte ţări europene, românii vajnici, cu pieptul de aramă, pe ploaie sau viscol, ajung în mod tradiţional la cotineaţa din fundul curţii.

Români cu WC in fundul curţii, dar cu Superviteză la Internet

     Nu renunţă la WC-ul din fundul curţii, pentru că s-au obişnuit cu el, e aproape „tradiţional”, „rustic”.  Sunt zeci de comune în ţară în care s-au cheltuit milioane de euro, dar localnicii refuză să se branşeze la instalaţiile de apă şi canalizare comunitare. Mult timp de acum înainte românii vor mai face cărare pînă la WC-ul din fundul curţii.

Ştiaţi că:

     România este pe unul dintre ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte cantităţile de săpun şi pastă de dinţi consumate într-un an şi că un oraş mare, precum Craiova, are peste 30% din străzi fără canalizare? Nu vă faceţi iluzii, şi Bucureştiul este plin de drumuri de pământ.

Doar ne-am amintit…