Aici / Acolo – Artisti plastici din Diaspora si din tara expun la


  • Muzeul Naţional Cotroceni prezintă expoziția ‘Aici-Acolo’ / artiști din România și Diaspora, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, sărbătorită în ultima Duminică din luna mai.
  • Expoziția reprezintă o propunere curatorială de recuperare subiectivă a manifestărilor artistice din artele vizuale în perioada anilor ’80—atunci şi acum.

Selecția lucrărilor aduce în prim plan direcții artistice dezvoltate individual sau în grup de către artişti români din ţară și din Diaspora (Austria, Elveţia, Franţa, Marea Britanie, SUA, etc.).

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 30 mai – 18 iunie.

Luni, 29 mai 2017, începând cu ora 18.30, Muzeul Naţional Cotroceni vă invită în spaţiile medievale ale muzeului la vernisajul  expoziției “Aici↔Acolo. Artişti din România şi Diaspora. Trasee subiective din anii 80 atunci şi acum”. Expoziția reprezintă o propunere de recuperare a manifestărilor artistice care au avut loc în artele vizuale în perioada anilor ’80 – atunci și acum. Selecția lucrărilor aduce în prim plan direcții artistice dezvoltate individual sau în cadrul unui grup de artişti din România și Diaspora (Franţa, Marea Britanie, Austria, Elveţia, SUA, etc.).

În Catalogul expoziţiei, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis scrie:

„Salut dorinţa artiştilor din Diaspora de a se reconecta cu cei din România. Comunităţile profesioniştilor din ţară şi din străinătate reprezintă punţi creatoare de valoare – le încurajez să se exprime în fiecare domeniu deoarece ele sunt o sursă importantă de idei novatoare şi de proiecte ce contribuie la o Românie mai puternică şi prosperă.”


dolce telekom


Vernisajul va avea loc luni, 29 mai, începând cu ora 17:30 (ora Ro) şi poate fi urmărit live aici: http://www.presidency.ro/ro/media/live

.